Antena Meniu Search
x

Minivacanţa de 1 MAI. Carmen Dan: Peste 26.000 de angajaţi MAI vor acţiona zilnic

Peste 26.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne se vor afla, zilnic, la datorie, în minivacanţa de 1 Mai, a anunţat vineri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul unei videoconferinţe.

Peste 26.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne se vor afla, zilnic, la datorie, în minivacanţa de 1 Mai, a anunţat vineri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul unei videoconferinţe.

'Pentru îndeplinirea misiunilor în această perioadă noi vom acţiona zilnic cu peste 26.000 de angajaţi ai ministerului, însemnând peste 10.000 de poliţişti, 5.000 de pompieri, peste 4.300 de poliţişti de frontieră şi aproape 7.000 de jandarmi', a spus Carmen Dan.

Ea a menţionat că se insistă pe acţiunile cu caracter preventiv şi are loc o colaborare permanentă între structurile ministerului, dar şi între acestea şi celelalte structuri ale statului.

'În acest moment, sunt deschise traficului internaţional 116 puncte, dintre care cele mai solicitate sunt cele 16, cu specific aeroportuar, şi cele 58 în sistem rutier feroviar şi pentru tranzitul cu bacul', a mai spus Carmen Dan.

Cu această ocazie, ministrul a discutat cu şefii tuturor structurilor MAI, pentru asigurarea unui climat de siguranţă.

'Se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de frontieră, mă refer la infrastructură, sunt efective suplimentare în punctele de frontieră, şi în rezervă. Am luat legătura cu toate organele care-şi desfăşoară activitatea în punctele de frontieră şi le-am solicitat să-şi suplimenteze efectivele', a declarat şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda.

La evenimentele organizate în această perioadă de 1 Mai se aşteaptă să participe aproximativ 177.400 de persoane, astfel că aproape 10.000 de poliţişti au fost mobilizaţi să acţioneze suplimentar faţă de dispozitivul zilnic. De asemenea, poliţiştii de la Rutieră vor dirija circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzi, a arătat şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

'Se va acţiona cu peste 300 de aparate radar, abordăm în principal autostrăzile şi drumurile naţionale, scopul principal fiind fluidizarea şi siguranţa traficului rutier', a spus Despescu.

Şeful Jandarmeriei Române, Marin Andreiana, a declarat că a dispus concentrarea efectivelor în special în marile oraşe, zonele aglomerate şi în staţiunile turistice. Asigurarea bunei desfăşurări a evenimentelor publice este, de asemenea, una dintre misiunile prioritare ale Jandarmeriei, în această perioadă.

'Ne-am luat măsurile necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a tuturor evenimentelor cultural-artistice şi sportive, care se vor desfăşura în număr ridicat în această perioadă. Suntem pregătiţi cu rezerve de intervenţie pentru gestionarea unor situaţii neprevăzute', a afirmat Andreiana.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Minivacanţa de 1 MAI. Carmen Dan: Peste 26.000 de angajaţi MAI vor acţiona zilnic