Antena Meniu Search
x

Misterul sinuciderii apărătorului magnatului Adamescu se adânceşte

Moartea unui avocat complică un dosar greu de corupţie! Apărătorul magnatului Adamescu s-ar fi sinucis din cauza presiunilor, cred apropiaţii săi

Vezi și

Moartea unui avocat complică un dosar greu de corupţie! Apărătorul magnatului Adamescu s-ar fi sinucis din cauza presiunilor, cred apropiaţii săi

George Claudiu Dumitru! A fost avocatul omului de afaceri. Era implicat în acelaşi dosar de la DNA, dar, ca martor! Luni, ca o coincidenţă tragică, imediat după ce a izbucnit ancheta, a fost găsit mort la metrou. Avea doar 36 de ani. Era soţ şi tatăl a doi copii mici. Profesa ca avocat de mai bine de un deceniu. Era specialist în litigii comerciale.

Erau oameni cu stare şi, aparent, fără probleme, spun vecinii. De aceea, sinuciderea ia, acum, o turnură stranie. Ar fi putut fi vorba despre o presiune uriaşă, cred apropiaţii. El era cărăuşul din afacerea neagră - mituirea judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti cu 20.000 de euro.

Totul pentru ca Dan Adamescu şi fiul său să extragă în continuare bani din firmele pe care le aveau în insolvenţă, arată procurorii. Înainte de a se sinucide, avocatul a dat explicaţii la DNA. A răspuns la întrebări şi a depus extrase de cont care arătau clar traseul mitei. Însă George Dumitru încă de acum un an intrase în afaceri dubioase. Atunci, a fost dat afară dintr-o firmă de avocatură. Dan Adamescu îi rămăsese, însă, client.

Şeful lui - Dan Adamescu - are o avere estimată la aproape un miliard de euro. Este pe locul doi în topul celor mai bogaţi români. Imperiul său cuprinde firma Astra Asigurări, centrul comericial Unirea Shopping Center, are firme în domeniul energiei, construcţiilor, clădiri de birouri, hoteluri. Deţine ziarul România Liberă, revista Academia Caţavencu şi este patronul FC Oţelul Galaţi. Un club despre care se vorbeşte că l-a stors de bani şi l-a adus în faliment.

Procurorii DNA vor investiga cum s-a ajuns aici. În timp ce moartea avocatului său, cel puţin pentru moment, e un subiect închis. Cercetările au arătat că a fost sinucidere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Misterul sinuciderii apărătorului magnatului Adamescu se adânceşte