Antena Meniu Search
x

Curtea spitalului din Sinaia, luată cu asalt de mistreţi flămânzi

Este invazie de mistreţi în Sinaia. Animalele flămânde au ajuns să caute hrană chiar şi în curtea spitalului din oraş.

Vezi și

Este invazie de mistreţi în Sinaia. Animalele flămânde au ajuns să caute hrană chiar şi în curtea spitalului din oraş. Mai mulţi mistreţi au fost filmaţi de turişti şi de pacienţi. Şi pare că nimic nu îi poate alunga din zonă. Managerul spitalului arată cu degetul spre administratorii fondului cinegetic care nu se implică pentru relocarea lor.

De câteva zile, asta e imaginea pe care o văd medicii şi pacienţii Spitalului Orăşenesc Sinaia. Mai multe exemplare au venit chiar şi azi-noapte în zona spitalului. Clădirea este poziţionată chiar la marginea oraşului, lângă pădure. Porcii au intrat şi în curte în căutare de hrană. Mai mulţi copii se uită curioşi, de la doar câţiva metri, la animalele sălbatice, iar un localnic le filmează. 

Managerul Spitalului spune că o parte din vină o au administratorii fondului cinegetic. 

Mariana Grigorescu, manager al Spitalului Orăşenesc Sinaia: "Atribuţia de gestionare a fondului cinegetic este în dreptul unei firme private cu care este foarte dificil să intri în contact." 

Alin Nisipaşu, reprezentant al fondului Ccinegetic Sinaia: "Mistreţii găsesc gunoaie, resturi menajere. Spitalul din Sinaia este chiar pe marginea pădurii. Gardul Spitalului este nou. Dar nu păstrează curba de nivel, este puţin mai ridicat. Şi mistreţii intră pe sub gard. Intră pe sub gard exact pentru resturile menajere din zona cantinei. Acum două zile a fost o intervenţie în care am recoltat patru mistreţi, la 100 de metri de Spital."

În ultima săptămână au fost recoltate 10 exemplare. Dar acest lucru nu a diminuat cu nimic numărul mare al mistreţilor care continuă să vină în zonele locuite.

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia: "Problema care a apărut în ultimele luni cu porcii este de neexplicat. Trebuie recoltaţi din zona respectivă, total, pentru că se înmulţesc exponenţial."

Mistreţii sunt animale cu un simţ al mirosului foarte bine dezvoltat. Masculii pot ajunge până la o greutate de 200 de kilograme şi, dacă sunt provocaţi, pot deveni extrem de agresivi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Curtea spitalului din Sinaia, luată cu asalt de mistreţi flămânzi