Antena Meniu Search
x

Mitropolia Timisoara a construit un "cartier" de biserici, cu sute de mii de euro

O biserica la fiecare doi pasi. Nu e o metafora. E un adevar care sfideaza Biblia. Mitropolia Timisoara a construit o casa parohiala si trei biserici noi. Preotii au sapat si a patra fundatie, la nici 10 metri distanta de celelalte.

Vezi și

Nu e un centru ecumenic, ci fatarnicia preotilor pe banii enoriasilor. Sute de mii de euro doar pentru o singura constructie.

Bani fara numar pentru un complex fara asemanare in Timisoara, oras care se poate mandri acum cu un nou cartier de. biserici. In numai cinci ani, au rasarit una langa alta trei Case ale Domnului.

In noul "cartier" al Mitropoliei, la cativa pasi de cele trei biserici, a fost ridicata si o casa parohiala. Cladirile sunt construite la mai putin de 10 metri una fata de alta. Langa biserica mare unde se tin slujbele de duminica, sunt alte doua mai mici. Una pentru rugaciunile de iarna si alta pentru cele de vara.

Sumele nu sunt facute publice, dar oamenii bisericii vorbesc de sute de mii de euro pentru o singura constructie.

Intr-un oras in care numai inlocuirea treptelor Catedralei Mitropolitane costa peste100.000 de euro. Enoriasii stiu bine ce se intimpla dincolo de gardurile noului complex. Spun ca se construieste o casa si pentru unul dintre preoti.

Asa se face ca acum orasul are 40 de biserici si 27 de parohii. De aproape 10 ori mai multe decat inainte de Revolutie. Timisoara nu este o exceptie.

In Romania, dupa 1989, la fiecare scoala construita s-au ridicat cinci biserici noi. Adica aproape 100 intr-un an. Majoritatea din donatii. Dovada ca la noi e mult mai simplu sa dai bani pentru constructia unei biserici, decat sa ajuti cu bani o scoala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mitropolia Timisoara a construit un "cartier" de biserici, cu sute de mii de euro