Antena Meniu Search
x

Mituri despre depresie

Depresia. Una dintre bolile secolului. E drept, cei mai mulţi oameni depresivi nu văd nicio ieşire din starea lor, însă circulă multe mituri despre ce înseamnă de fapt depresia. Unul dintre cele mai vehiculate se referă la faptul că dezamăgirea şi supărarea duc la depresie. Nimic mai fals!

Vezi și

 Asta ar însemna că toţi suntem depresivi, căci cu toţi mai proaste. De fapt, principala cauză a depresiei este furia. Un alt mit se referă la faptul că depresia este vizibilă - nu zâmbim, nu râdem, nu ne strălucesc ochii. Dar nu e aşa.

Un alt simptom al depresiei este lipsa de chef de a face lucruri de zi cu zi, cum ar fi serviciul, îngrijirea copiilor, ieşitul la plimbare. Perfect adevărat! Însă nu poate fi vorba de o depresie dacă vorbim de o zi, două în care nu avem vrem să ieşim din casă.

Lipsa de chef de a face lucruri trebuie să ţină de la o lună la şase luni, ca să vorbim într-adevăr de depresie. Un alt mit este cel referitor la faptul că bărbaţii nu au niciodată stări depresive.

Deşi cazurile în care femeile sunt depresive sunt mult mai des întâlnite, şi bărbaţii se confruntă cu poblema asta. Dacă unii au ştiut să treacă uşor peste probleme, alţi bărbaţi s-au confruntat cu stări greu de suportat.

Şi pentru că a venit vorba de medicamente, există şi aici un mit. Depresia este de mai multe tipuri, iar formele agravate se tratează cu medicamente. Şi atenţie, nu toată viaţa - aşa cum se spune.

Toţi avem probleme, toţi ne supărăm, dar important este să acceptăm că, atunci când vedem că suntem mereu trişti şi fără chef, trebuie să luăm măsuri. O variantă ar fi să apelăm la specialişti.

Aşadar, amintiţi-vă că depresia este o boală reală şi nu există motive să ne minţim şi să ascundem acest lucru, căci există tratament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Mituri despre depresie