Antena Meniu Search
x

Curs valutar

MOARTE SUSPECTĂ în cazul profesoarei din Galaţi, care a făcut infarct la liceu. Femeia ar fi avut conflict cu directoarea, care neagă totul, însă Inspectoratul CONFIRMĂ

Anchetă la un prestigios colegiul gălăţean, după ce informaticiana liceului a intrat in stop cardiac la liceu. Poliţiştii gălăţeni au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz iar inspectoratul şcolar general face o anchetă administrativă.

de Redactia Observator

la 28.06.2017 , 14:03

Anchetă la un prestigios colegiul gălăţean, după ce  informaticiana liceului a intrat in stop cardiac  la liceu. Poliţiştii gălăţeni au deschis dosar  penal pentru ucidere din culpă în acest caz iar inspectoratul şcolar general face o anchetă administrativă.

Femeia era extrem de obosită în ziua în care a decedat, fusese şi în comisia de bacalaureat la alt liceu şi se întorsese spre seară pentru contestaţiile la evaluarea naţională,  dar primise şi o notificare prin care era anunţată că va fi cercetată disciplinar de conducerea liceului.

Pe site-urile de socializare cunoscuţii femeii acuză că stresul, oboseala şi supărarea ar fi dus la acest deces.Femeia nu era cunoscută a avea vreo boală cronică. Ceruse recent ajutorul sindicatului pentru că era în conflict cu conducerea şcolii.

Articolul continuă după reclamă

Deşi medicii au încercat să o resusciteze la liceu şi pe dtrum spre spital  din păcate pentru femeia de 43 de ani mamă a doi copii mici nu s-a mai putut face nimic.

"Pacientă de 43 de ani, profesoară, a fost găsită în stop cardio respirator. S-au început imediat manevre de resuscitare atît la locul întâmplării cît şi în timpul transportului şi până la camera de gardă, care au durat peste o oră, dar fară nici un rezultat", a declarat dr. Lidia Şandru, medic UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Colegii profesoarei au scris pe un site de socializare că informaticiana fusese şicanată de conducerea şcolii. Chiar în ziua  în care a murit, femeia primise din partea conducerii liceului o notificare că va fi cercetată disciplinar . Impresionant este că femeia a cerut la sindicat ca ancheta să se desfăşoare după ce se va termina bacalaureatul, deoarece nu voia să încurce soarta unor copii

"Mi-a dat un apel şi mi-a relatat că este în conflict cu doamna directoare, că nu mai suportă persecuţiile la care este supusă şi că vrea să vin în şcoală să mediez conflictul. A încercat cu ajutorul liderei de sindicat din şcoală, dar că nu a putut-o ajuta prea mult. Nu mi-a dat detalii de la ce a pornit conflictul dar se cunoştea că este marcată de acest conflict. Mi-a spus că este în comisia de bacalaureat şi m-a rugat, ceea ce m-a impresionat foarte mult, că vrea să intervin pentru medierea conflictului după terminarea examenului de bacalaureat. Deci nu luni, nu marţi, probabil dacă încălcam această regulă şi veneam ieri dimineaţă aici, nu ştiu, poate nu se întâmpla aşa", a declarat Adrian Andrăşescu , liderul de la  Sindicatul Liber Educaţia, sindicat afiliat la Sindicatului Cadrelor libere din învăţământ.

La liceul candele sunt aprinse lângă fotografia  Rozinei. Conducerea liceului, în prima etapă, pune acest tragic incident pe seama oboselii. Femeia nu ar fi mâncat toată ziua . Cât despre un conflict directoarea liceului nu recunoaşte că femeia era cercetată disciplinar.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi a precizat însă clar că într-adevăr informaticiana urma să fie cercetată disciplinar.

"În primul rând, îmi exprim regretul şi să transmit condoleanţe familiei. În acest moment la Colegiul Al I Cuza este o echipă de inspectori care cercetează administrativ ce s-a întâmplat acolo. Da, este adevărat că  în ziua decesului a primit o notificare, ieri unitatea şcolare ne-a transmis acest document prin care i se aducea la cunoştinţă doamnei că urma să fie cercetată disciplinar . Au mai fost disesnsiuni între conducere şi cadrele didactice", a declarat Mioara Enache, inspector şcolar general.

Poliţiştii gălăţeni au început cercetarea supra faptei de ucidere din culpă, în acest caz . Şi inspectorii de muncă cercetează decesul deoarece a survenit la locul de muncă.

Trebuie să citeşi şi acest articol, pe aceeaşi temă:

TRAGEDIE la un liceu din Galaţi, în plin Bacalaureat! O profesoară din comisie a făcut INFARCT în timp ce înregistra contestaţiile

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » MOARTE SUSPECTĂ în cazul profesoarei din Galaţi, care a făcut infarct la liceu. Femeia ar fi avut conflict cu directoarea, care neagă totul, însă Inspectoratul CONFIRMĂ