Antena Meniu Search
x

Moartea Ancăi Petrescu nu a fost un accident

Arhitecta Casei Poporului ar fi murit din cauza unei infecţii luate din spital, acolo unde se trata după un impact puternic cu maşina. Avea şanse de supravieţuire, dar microbii din sala de operaţie au transformat-o într-o bombă cu ceas.

Vezi și

Puroi la discreţie peste tot. în tot organismul, în toate celulele, spune medicul legist.

O infecţie mortală, pe care Anca Petrescu ar fi luat-o chiar din spital, în timpul operaţiilor, după un accident de maşină nimicitor.

A fost o pacientă cu multiple traumatisme, s-a zbătut mult între viaţă şi moarte, explică Luis Jugănaru, managerul spitalului Județean Timișoara.

După o lună de comă, Anca Petrescu părea să fi învins moartea. A părăsit spitalul din Timişoara şi a plecat spre Bucureşti.

La externare starea pacientei a fost foarte bună. A colaborat, a cooperat, se alimenta singură. A plecat practic pe picioare, spune managerul spitalului.

Dar, în spatele cicatricilor, se ascundea o bombă cu ceas - o infecţie intraspitalicească tăcută, dar galopantă.

Chiar dacă acolo vorbea, chiar dacă acolo era aparent mai bine, era mai binele dinaintea decesului, spune Gheorghe Alexandrescu, medic legist.

Decesul avea să vină la scurt timp. La sptitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, medicii au constatat neputincioşi că n-o mai pot salva pe arhitecta Casei Poporului.

Erau toate ţesuturile impostate cu germeni, mirosuri. Un organism ca o bombă, ca un sac de microbi, explică legistul.

La scurt timp de la moartea Ancăi Petrescu, Vadim Tudor a ridicat primul ipoteza şocantă că arhitecta a murit cu zile.

Este sigur, din păcate. De ce am spus eu, un anchetator atît de sever şi de rapid? Pentru că am ţinut mult la Anca Petrescu, spune europarlamentarul.

Anca Petrescu a dus România de trei ori în Cartea Recordurilor. Şi a murit înainte să-şi termine capodopera: faimoasa şi monstruoasa Casă a Poporului.

Tot în Casa Poporului a ajuns şi după moarte. La două luni de la înmormântare, nu s-a găsit niciun vinovat. Cei de la Spitalul Judeţean din Timişoara au o explicaţie şocantă.

Din păcate, se mai întâmplă, asta este situaţia, nu numai la noi, spune managerul spitalului, Luis Jugănaru.

Medicul legist care a examinat cadavrul Ancăi Petrescu vrea acum să facă lumină şi dreptate în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Moartea Ancăi Petrescu nu a fost un accident