Antena Meniu Search
x

Moartea celor doi adolescenţi din orfelinat a stârnit revolta orfanilor. Nu mai ţin cont de pedepse sau de urmări

Nicu şi Cristina, cei doi orfani care s-au sinucis pentru că aveau nevoie să fie iubiţi, i-au scos în stradă pe copiii fără familii

Vezi și

Nicu şi Cristina, cei doi orfani care s-au sinucis pentru că aveau nevoie să fie iubiţi, i-au scos în stradă pe copiii fără familii. Adolescentii au îmbrăcat tricouri cu poza băiatului de 19 ani şi au scris pe doliu cu litere albe că au un erou.

În scrisoarea de adio, Nicu i-a îndemnat să nu aştepte un motiv să fie uniţi. Să fie un. Colectiv. După ani de tăcere, orfanii au avut curajul să-şi strige problemele.

Lipsiţi de afectivitate, unii au recunoscut că au vrut să renunţe la viaţă. Vor să răstoarne reguli şi cer atenţie. De la Bucureşti s-a dat ordin ca toţi angajaţii din sistem să fie evaluaţi.  Cicatrici pentru zeci de mii de copii orfani sau abandonaţi. Nicu a fost unul dintre ei. La 19 ani, a ales să moară pentru că i-a fost refuzată o familie. Şi o mamă de suflet. S-a simţit singur, deşi a trecut prin multe centre sociale. Cu mulţi angajaţi.

În câteva cuvinte, Nicu a adunat durerea tuturor orfanilor. Statul i-a plimbat pe toţi între prea multe centre sociale, de la o familie de împrumut la alta, fără să-i întrebe ce simt. Orfanii din Craiova s-au adunat azi în jurul unui sicriu. Şi, după ani de tăcere, vorbesc. Nicu a fost îngropat azi. Moartea lui şi a Cristinei, fata de 14 ani care s-a sinucis de dorul femeii care o creştea, a dezgropat probleme vechi. La fel de vechi precum sistemul finanţat să-i crească.

Ministerul îi va va evalua acum pe toţi. Din toate centrele din ţară. Copiii orfani cer schimbări radicale. Şi o societate care să reacţioneze şi să-i ajute. Să le deschidă drumuri. Poliţiştii încă nu au spus de ce orfanii au găsit înaintea lor scrisoarea de adio şi rucsacul lui Nicu, aproape de locul unde băiatul s-a sinucis. Cei care fac anchete nu au încă răspunsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Moartea celor doi adolescenţi din orfelinat a stârnit revolta orfanilor. Nu mai ţin cont de pedepse sau de urmări