Antena Meniu Search
x

De la strănut, la gripă porcină. Moartea unui bărbat îi ține în alertă pe medicii români

O moarte aparent suspectă a amintit României de coşmarul gripei porcine! Un tânăr angajat al aeroportului din Sibiu a sfârşit fulgerător, în doar câteva zile de la primul strănut.

Vezi și

La o zi de la tragedie, doi colegi cu afecţiuni respiratorii au fost internaţi, în carantină, la Boli infecţioase. Simptomele erau similare cu cele ale virusului AH1N1. În urmă cu patru ani, pandemia gripei porcine a izbucnit în Mexic şi apoi a măturat toată lumea.

Orice cuvânt aşezat după "gripă" aminteşte de coşmarul global început, cu un strănut, în 2009.

După Revelion, un tânăr dispecer de aeroport ajunge la urgenţe, cuprins de febră. Primul diagnostic - pneumonie.

Boala avansează cu rapiditate, iar tratamentul nu dă rezultate. În doar doar patru zile, Dragoş este declarat mort.

Şefii tânărului nu pot risca. Călătorii din avioane au fost principalii răspânditori ai virusului A H1N1 şi acum patru ani. Scenariul pandemiei riscă să se repete şi trebuie oprit cu orice preţ. Doi angajaţi, plătiţi să mute bagajele, sunt chemaţi din concediu medical şi trimişi de urgenţă, la spital.

Acum patru ani, pandemia acoperea harta mondială cu punctele roşii ale victimelor. 19.000 de morţi în toată lumea din cauza gripei porcine. 122, în România. Când s-a stins actorul Toni Tecuceanu, a început adevărata isterie a vaccinărilor.

Primele rezultate ale testelor arată că moartea dispecerului din Sibiu nu a fost provocată de A H1N1. Colegii lui au rămas, însă, în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » De la strănut, la gripă porcină. Moartea unui bărbat îi ține în alertă pe medicii români