Antena Meniu Search
x

Se intampla in Romania: Sosele brazdate de gropi, pe marginea carora se afla mobilier de lux

O masa, doua banci si doua cosuri de gunoi. Toate de plastic. Pret, 1.200 de euro. Mobilier de lux pentru parcari. Compania nationala de drumuri, campioana gropilor din Romania, are si o explicatie pentru investitie. Pretul e dublu fata de mobilierul de lemn, dar soferii il vor distruge mai greu.

Vezi și

Daca ne aflam pe DN1 Cluj-Oradea, am terminat de mancat si vrem sa aruncam un ambalaj la cosul de gunoi, aflam ca acesta este inutil. In interior nu exista niciun sac. Asa ca orice mizerie am arunca, ea ajunge pe jos, iar vantul o poarta pe camp.

Drumarii care au instalat mobilierul de ultima generatie nu s-au gandit si la ce foloseste. Astfel, gunoaiele vor ramane tot pe marginea drumurilor.

O situatie asemanatoare este si pe DN 17 Bistrita-Beclean. “Scopul acestui mobilier este de a igieniza zona, de a determina acei participanti la trafic care opresc in parcari ca acel gunoi menajer sa fie adunat in puncte fixe, respectiv in cosurile de gunoi”, spune Alexandru Slavita, seful sectiei Drumuri Nationale Bistrita

De fapt, e ca si cum cosurile n-ar exista. Facturile, imense, exista insa. Compania de Drumuri a platit pentru 126 de seturi din acest mobilier aproape 150.000 de euro. Dublu fata de cat ar fi costat aceleasi obiecte din lemn, cu picioare de fonta.

“Lemnul efectiv disparea, le distrugeau. Compania a decis sa le faca din acest material plastic care nu mai pot fi distruse”, explica Eugen Cecan, seful Directiei Drumuri si Poduri Cluj

Bancile de pe marginea drumului nu pot fi scoase din pamant nici macar de o tornada, iar elementele din care este facuta masa nu pot fi distruse in niciun fel. Obisnuiti sa opreasca pe marginea drumului si sa manance in picioare, soferii nu inteleg de ce s-au cheltuit atatia bani, in conditiile in care drumurile nationale sunt pline de gropi.

Compania de Drumuri a amplasat deja mobilierul pe DN 1 si urmeaza sa il monteze si in parcari, pe drumul national 6 Craiova- Timisoara, drumul national 65 Craiova-Pitesti si drumul national 7 Pitesti-Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Se intampla in Romania: Sosele brazdate de gropi, pe marginea carora se afla mobilier de lux