Antena Meniu Search
x

Mocăniţa de la Sovata a fost trasă în depou până la primăvară

După un sezon mult mai scurt decât de obicei, a venit momentul să se odihnească până la începutul lunii Mai. A fost ultima excursie în acest an, iar turiştii care au prins ultima plecare din gară au fost foarte încântaţi de experienţa trăită cu trenul prin mijlocul pădurii.

de Redactia Observator

la 13.10.2020, 17:30

Vezi și
  • Traseul mocăniţei din Sovata are 14 kilometri.
  • Porneşte de la Gara Mică din localitate şi merge agale până în Câmpul Cetăţii.

Cele patru vagoane tip gondolă merg agale pe traseul de basm, viteza maximă a mocăniţei este de numai 30 de kilometri la oră. Mersul lin prin mijlocul pădurii, pe terasamenrul îngust, face ca traseul dus – întors să dureze nu mai puţin de două ore. În tot acest timp, turiştii au ocauia să se bucure de peisajele de poveste în culorile toamnei.

Mocăniţa zilelor noastre mai păstrează încă piese de la începutul secolului trecut. Tenderul, cel în care se depozitează apa şi cărbunele, este construit încă din 1916, la Uzinele Reşiţa.

Iosif Ditric – conductor: Locomotiva e din '49, are 71 de ani. E o locomotivă poloneză, cu tender. 

În acest an, sezonul a început cu două luni şi jumătate întârziere, însă administratorii nu se plâng şi spun că totuşi turişti au venit, chiar mai puţono ca în anii trecuţi.

Mircea Greabu – administrator mocăniţă: N-au venit grupuri străine. Avem contract cu agenţii străine care n-au putut să se prezinte. În schimb au venit de-ai nostri din ţară şi cât de cât am umplut golurile.

La Sovata au început deja pregătirile pentru sezonul de iarnă. Terasamentul mocăniţei va fi refăcut, iar de 1 mai, atunci când locomotiva va şuiera din nou de plecare, administratorii vor să îi mai adauge şase vagoane. Totul pentru ca turiştii să nu mai aştepte două ore pentru a putea pleca în călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mocăniţa de la Sovata a fost trasă în depou până la primăvară