Antena Meniu Search
x

Moldova rămâne focarul României în lupta cu noul coronavirus

Moldova rămâne focarul României în lupta cu virusul Covid-19. Şeful ISU Botoşani a fost testat pozitiv şi zeci de oameni cu care a intrat în contact au fost băgaţi în izolare. Virusul a ajuns şi în singurul centru de dializă din oraş.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 23:41

Vezi și
  • Județul Suceava, cel mai afectat de pandemie
  • Și la Botoșani sunt probleme

Colonelul Cristian Amarandei, cel care conduce ISU Botoșani, are o formă ușoară de coronavirus şi primele simptome le-a avut în cursul zilei de sâmbătă. Acesta fusese vineri în dispeceratul centrului de intervenție unde s-a întâlnit cu mai mulți oameni. Direcţia de sănătate Publică Botoşani face acum anchetă epidemiologică.

Șeful ISU fost internat la spitalul județean din Botoșani, unde au fost şi 8 cadre medicale și 3 pacienți de la centrul de dializă. Acolo s-a decis dezinfectarea spațiilor și activitatea s-a reluat cu celelalte cadre medicale care sunt negative.

În Botoșani, focarul cel mai mare a fost și este spitalul Județean.

Și la Suceava apar noi cazuri de îmbolnăvire iar numărul infectaților a depășit trei mii. Un călugăr de la Mănăstirea Putna, care era internat în spitalul județean Suceava, a fost transferat marți după amiază cu un elicopter SMURD la Institutul Matei Balș din capitală. Coordonatorul SMURD pe Moldova ne-a spus că bărbatul era în stare gravă, intubat și ventilat mecanic iar transferul s-a făcut la cererea medicilor de la Suceava, cu acordul celor din capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Moldova rămâne focarul României în lupta cu noul coronavirus