Antena Meniu Search
x

Moment muzical inițiat în cartierul Armenesc, oprit subit de polițiști. „Să dea mai încet, că nu suntem în Italia!” (Video)

Poliția a oprit subit un moment muzical inițiat, marți seară, în cartierul Armenesc, eveniment pe care cei mai mulți trecători l-au primit cu brațele deschise, sub motiv că un locuitor din zona a sunat la 112 și a făcut o reclamație.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.05.2020, 09:31

Moment muzical inițiat în cartierul Armenesc, oprit subit de polițiști
Moment muzical inițiat în cartierul Armenesc, oprit subit de polițiști - Facebook/ ARCEN
  • ARCEN a oferit un moment muzical de la fereastra sediului din cartierul Armenesc.
  • Oamenii s-au aşezat pe trotuare, la distanţă, sau au ascultat de la ferestre două Nocturne de Chopin şi Simfonia a II-a de Brahms.

Asociația ARCEN a oferit trecătorilor, marţi seară, timp de 20 de minute, două Nocturne de Chopin şi Simfonia a II-a de Brahms. Oamenii s-au aşezat pe trotuare, la distanţă, au ascultat de la ferestre sau plimbând câinii. 

După un sfert de oră, reprezentanţii Poliţiei, motivând adunarea a mai mult de 3 persoane pe stradă şi a faptului că cineva a făcut o sesizare din cauza zgomotului prea mare, au cerut oprirea muzicii. 

”Cineva a făcut o sesizare că e deranjat de muzica din zonă. Să îi dea mai încet, e destul de tare. Să fim serioși, că nu suntem în Italia”, a spus, la un moment dat polițistul sosit la fața locului.

"Distrugeţi singurul lucru pozitiv care se întâmplă în oraş, în anumite ore. Nu am adunat noi oamenii, nu am făcut un eveniment. S-au strâns acum pentru că sunteţi dumneavoastră aici", a fost replica celor de la ARCEN. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-o postare ulterioară pe Facebook, membrii asociației au facut mai multe precizări importante, în contextul restricțiilor impuse de starea de urgență.

 Credem că este important să facem câteva precizări care răspund la comentariile/intrebarile adresate de public:

- muzica de la fereastră este pentru oamenii din cartierul armenesc, nu este un eveniment; oamenii ascultau muzica din balcoane, de la ferestre, din curți și în timp ce-și plimbau animalele de companie;

- de ce muzică clasică? Pentru că de 4 ani de când avem biroul aici, în majoritatea timpului, de la ferestrele mai multor case din zonă auzim repetiții la pian, iar acest lucru ne a inspirat, fiind, deci, un specific al zonei;

- o parte din momentele muzicale din această lună și jumătate au fost sugerate de vecini;

- numărul de oameni a crescut după ce a venit Poliția, care cereau explicații pentru intervenția de oprire a muzicii în strada Armenască.

Precizăm că ARCEN respectă Ordonanțele Militare în vigoare, nu are ca scop instigarea la adunări publice sau la încălcarea lor, iar acest demers a pornit foarte personal ca un gest de alinare a singurătății și insecurității contextului foarte dificil în care ne aflăm. Viitorul ne va obliga să conviețuim cu acest virus iar distanțarea socială cere mai mult spațiu public. După ridicarea restricțiilor, parcurile și grădinile insuficiente ale orașului vor fi arhipline.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Moment muzical inițiat în cartierul Armenesc, oprit subit de polițiști. „Să dea mai încet, că nu suntem în Italia!” (Video)