Antena Meniu Search
x

Moment de reculegere în Gorj, pentru ambulanțierii căzuți în lupta cu SARS-CoV-2

Ambulanțierii din Gorj au ținut un moment de reculegere pentru colegii lor care au murit în lupta cu noul coronavirus, precum și pentru cei care au fost infectați și au stat departe de familie și prieteni în perioada de recuperare. În toată țara este organizat un protest al ambulanțierilor. Aceștia susțin că lucrează într-un mediu periculos și că ar trebui să primească stimulent de risc din partea statului.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.06.2020, 11:20

Vezi și
  • Moment de reculegere a ambulanțierilor din Gorj
  • Federația Națională Sindicală Ambulanța din România, protest la nivel național

Stupiuc Cristian, în vârstă de 52 de ani, și Irimescu Ioan, de 61 de ani, lucrau în Serviciul Județean de Ambulanță Suceava. Cei doi s-au infectat cu SARS-CoV-2 imediat după izbucnirea focarului din Suceava și au încetat din viață ca urmare a complicațiilor.

Momentul de reculegere vine pe fondul unui protest la nivel național organizat de Federația Națională Sindicală Ambulanța din România (FNSAR).

Ambulanțierii sunt nemulțumiți din cauza faptului că, deși au fost în prima linie în lupta cu virusul, legislaţia nu prevede ca ei să primească stimulent de risc.

Ambulanțier din București

"Anunțăm organizarea unui PROTEST la nivel național al serviciilor de ambulanță coordonat și asumat de FNSAR, respectând măsurile de distanțare și protecție în această perioadă de Stare de alertă.  PROTESTUL se va desfășura în București și în toate serviciile de ambulanță, în data de 10 iunie (miercuri) a.c., între orele 10.00 - 12.00. În București, protestul se va desfășura prin pichetarea intrării în Parlamentul României - Camera Deputaților - intrarea Parcul Izvor, acțiune la care vor participa toți președinții (liderii) organizațiilor sindicale membre în FNSAR și membrii Biroului Executiv FNSAR, îmbrăcați în echipamentul de lucru cu vesta și șapca de protest, mănuși, mască și viziere", au transmis reprezentanții FNSAR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Moment de reculegere în Gorj, pentru ambulanțierii căzuți în lupta cu SARS-CoV-2