Antena Meniu Search
x

Momente de groază într-un parc din Capitală. Copilă rănită grav, după ce frânghia de la locul de joacă s-a rupt

O fetiţă de 10 ani din Bucureşti a ajuns la spital după ce s-a rănit la un loc de joacă din sectorul 2. O frânghie i s-a rupt sub picioare, iar copila nu s-a mai mişcat după ce a căzut de la înălţime. Acuza dureri de burtă şi de spate. Ea este bine acum,spun medicii, dar incidentul readuce în atenţia autorităţilor pericolul de la locurile de joacă.

Vezi și

O fetiţă de 10 ani din Bucureşti a ajuns la spital după ce s-a rănit la un loc de joacă din sectorul 2. O frânghie i s-a rupt sub picioare, iar copila nu s-a mai mişcat după ce a căzut de la înălţime. Acuza dureri de burtă şi de spate. Ea este bine acum, spun medicii, dar incidentul readuce în atenţia autorităţilor pericolul de la locurile de joacă.

Fetita a cazut de la un metru distanta din cauza funiei care a cedat. A ramas intinsa pe jos, pana a venit ambulanta. Acuza dureri în zona abdominală.

La câteva ore de la incident, acelaşi loc de joacă era plin de copii. Doar castelul din lemn, din care a căzut fetiţa, era închis.

Autorităţile spun că locurile de joacă sunt verificate săptămânal. Nimeni n-a văzut că întrega construcţie de pe care a căzut copila se clatina de multă vreme.

Pe acelaşi subiect

DAN POPESCU, viceprimarul Sectorului 2:

Sunt doua anchete in curs, este ancheta ANPC si cea facuta de Procuratura sector 2. Toti suntem curiosi sa vedem care au fost cauzele acestui incident neplacut.

Peste câteva ore, autorităţile s-au gândit mai bine şi au închis întregul loc de joacă din sectorul 2. Accidentul e dosar la Parchet pentru vătămare corporală din culpă. Firma care a montat echipemantele la locul de joacă este şi ea verificată. Balansoarele şi castelul au fost fabricate în 2007, în Germania. Sunt peste 130 de astfel de locuri de joacă şi aproape 2000 doar în sectorul 2. Pericolul, însă, depăşeşte graniţele Capitalei.

În Constanţa, inspectorii de la protecţia consumatorului au cerut Primăriei să închidă locurile de joacă şi să le reamenajeze.

În iulie, o fetiţă a căzut de pe o saltea elastică, după ce chingile care o ţineau s-au rupt.

Protecţia consumatorului a amendat atunci 25 de firme, în doar două zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Momente de groază într-un parc din Capitală. Copilă rănită grav, după ce frânghia de la locul de joacă s-a rupt