Antena Meniu Search
x

Momente tensionate printre nămeți

Iarna şi-a arătat colţii reci şi după expirarea codurilor de vreme rea. Zeci de oameni au îndurat frigul, după ce au rămas blocaţi în propriile maşini

Vezi și

Iarna şi-a arătat colţii reci şi după expirarea codurilor de vreme rea. Zeci de oameni au îndurat frigul, după ce au rămas blocaţi în propriile maşini

A viscolit puternic în judeţe Brăila, Vrancea şi Iaşi, iar multe utilaje s-au defectat sau au fost oprite de nămeţi, în drumul spre cei în nevoie de ajutor. Eforturi mari au făcut şi echipajele de salvare. Mulţi bolnavi, printre care şi copii, au fost aduşi cu şenilatele la ambulanţe şi abia apoi transportaţi la spital.

În mijlocul unui câmp din judeţul Iaşi, un utilaj care deszăpeşte drumul abia se deplasează prin troiene. Pe drum sunt blocate zeci de maşini. După ce au tremurat ore bune, oamenii au ajuns la limita răbdării.

Sunt momente dificile şi pentru pompieri. Zăpada a blocat roţile unei autospeciale, iar echipajul trebuie să ajungă repede la cei care aşteaptă ajutor, în viscol.

Ninsoarea a oprit maşinile în coloană şi pe drumurile din judeţul Brăila. La câţiva kilometri de oraş, nămeţii au ridicat o barieră între oameni şi salvatori. Şoferii nu credeau că o să-i prindă noaptea. Mulţi au plecat de acasă cu copiii după ei. Totodată, vântul a trântit pe şosea câteva fire de înaltă tensiune la intrarea în oraş. În lipsa unui mijloc de transport, mai mulţi oameni s-au întors de la muncă pe jos şi au mers şase kilometri.

În judeţul Vrancea, utilajele de deszăpezire nu au putut face faţă vremii violente. Zăpada a atins până la 2 metri înălţime în unele locuri. După ce i-a prins noaptea pe un drum blocat, mai mulţi şoferi şi-au pierdut cumpătul. Şi câţiva medici aflaţi în misiune au cerut ajutor, ca să poată aduce la spital trei bolnavi, printre care şi un copil.

Pompierii au folosit mai multe şenilate ca să poate ajunge în localităţile izolate. Copilul de şase luni şi două femei cu probleme de sănătate au fost aduşi la Spitalul de Urgenţă din Focşani.

După o zi şi o noapte rece, nu vine nicio veste caldă. Ninsorile se opresc, dar începe gerul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Momente tensionate printre nămeți