Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Moneda naţională încheie anul în genunchi. Leul a scăzut la un nivel istoric, în raport cu euro

Euro încheie anul spectaculos şi atinge un nou record. A ajuns la aproape 4 lei şi 66 de bani, după un an în care a avut fluctuaţii puternice.

de Redactia Observator

la 29.12.2017 , 20:29

Euro încheie anul spectaculos şi atinge un nou record. A ajuns la aproape 4 lei şi 66 de bani, după un an în care a avut fluctuaţii puternice. Asta înseamnă rate, chirii şi preţuri mai mari.

Veştile nu sunt bune pentru 2018, când euro va ajunge inevitabil şi la casele de schimb valutar la 4 lei şi 70 de bani, spun analiştii. Deja un euro se vinde la bănci cu 4 lei şi 70 de bani. Astăzi, moneda europeană a atins un nou maxim istoric. A ajuns la aproape 4 lei şi 66 de bani, după ce la începutul anului a plecat de la 4 lei şi 50 de bani, apoi a urcat, iar a coborât, pentru a încheia anul apoteotic.

Adică, pentru o rată de 300 de euro un împrumutat plăteşte cu 45 de lei mai mult acum faţă de începutul anului. În prezent, în jur de 40% din credite sunt în valută, cele mai multe în moneda euro. (CG3) Nici cei cu împrumuturi în lei nu sunt mai norocoşi pentru că şi ROBOR a crescut foarte mult anul acesta şi a ajuns la peste 2%. În jur de 60% din cei care îşi iau un credit aleg să se împrumute în lei. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri sociale » Moneda naţională încheie anul în genunchi. Leul a scăzut la un nivel istoric, în raport cu euro