Antena Meniu Search
x

Medic român aflat într-un spital din Republica Moldova: Vor să înveţe din experiența noastră. Nu se plâng de nimic

Medicul anestezist Monica Sandu, care a plecat în misiune în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe colegii de peste Prut în lupta anti-COVID19, povestește că a fost primită cu brațele deschise de oameni profesioniști care vor să învețe.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.05.2020, 15:19

Medicul anestezist Monica Sandu este în misiune în Republica Moldova
Medicul anestezist Monica Sandu este în misiune în Republica Moldova - Facebook
  • Monica Sandu este medic anestezist în România.
  • Medicul a participat și la misiunea umanitară din Italia.

Dr. Monica Sandu se află la Spitalul din Bălţi și este la a doua misiune de voluntariat. Recent i-a ajutat şi pe medicii de la Spitalul Manzoni din Italia în lupta anti-Covid. Acum duce experienţa din Italia şi colegilor medici din Republica Moldova.

„Atunci când am fost în Italia pot să spun că a fost o experienţă şi de a ajuta, dar şi de a învăţa, pentru că italienii erau în faţa celorlalte ţări. Acum pot să pun în aplicare tot ce am învăţat, toate cunoştinţele pe care le-am acumulat în urma ultimei experienţe şi să ajut”, a spus Monica Sandu.

Doctorul Monica Sandu explică şi ce anume este acum diferit faţă de misiunea pe care a avut-o în Italia.

„Acolo vorbeam mai mult despre terapeutică, strict de terapeutică, Aici ne-am ocupat cumva şi de partea de organizare a spitalului, de circuit, a trebuit să verificăm anumite circuite. În afară de asta, să implementăm protocol. În ATI la Spitalul din Bălţi sunt 11 pacienţi, pe care medicii îi îngrijesc foarte bine”, a mai spus medicul.

”Pentru specialişti nimic nu e greu. Sunt în permanenţă calmi şi deschişi la nou. Îşi doresc foarte tare să colaboreze şi să se implementeze ceea ce am adus şi noi. Nu mi s-a părut că se plâng, suntem cam cu toţii la fel. Evident, vrem cu toţii ca această situaţie să se termine”, a spus dr. Monica Sandu, potrivit Mediafax.

Medicul Monica Sandu este la Spitalul din Bălţi din Republica Moldova alături de alţi 3 medici români care lucrează la unitatea de primiri urgenţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Medic român aflat într-un spital din Republica Moldova: Vor să înveţe din experiența noastră. Nu se plâng de nimic