Antena Meniu Search
x

Mugur Isărescu: "Nu am o părere bună despre noile împrumuturi acordate cu buletinul"

Isărescu arată cartonaşul roşu noilor împrumuturi acordate cu buletinul. Guvernatorul Băncii Naţionale avertizează bancherii că au mai picat o dată în capcana banilor daţi clienţilor cu acte puţine

Vezi și

Isărescu arată cartonaşul roşu noilor împrumuturi acordate cu buletinul.  Guvernatorul Băncii Naţionale avertizează bancherii că au mai picat o dată în capcana banilor daţi clienţilor cu acte puţine

Trei bănci comerciale din ţară au reintrodus, recent, creditele cu buletinul. Nu mai sunt solicitate facturi la uitilităţi sau adeverinţe de venit, deoarece bancherii au acum la dispoziţie baza de date a Fiscului.

Aprobarea împrumutului se face în 24 de ore şi poate fi de maximum 20.000 de euro, pe o perioadă de până la 5 ani.

Pentru un credit în valoare de 10.000de lei pentru 5 ani, clientul va plăti băncii o dobândă anuală între 10 şi 16,5%, iar rata lunară va fi, în funcţie de bancă, puţin peste 200 de lei.

Chiar şi aşa, guvernatorul Băncii Naţionale nu vede cu ochi buni împrumuturile rapide. "Părerea mea nu este bună. O să rog direcţiile de specialitate să facă o dezbatere pe această temă. S-au şi înmulţit şi cred că băncile trebuie să recupereze o bună parte din terenul pierdut şi să-şi arate onorabilitate", a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Perioada de aur a creditelor cu buletinul a fost în anii 2007 -2008. Potrivit datelor BNR, 70 la sută din restanţele clienţilor la bănci proveneau, doi ani mai târziu, de la acest tip de împrumut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Mugur Isărescu: "Nu am o părere bună despre noile împrumuturi acordate cu buletinul"