Antena Meniu Search
x

Multi-campion mondial de acrobaţie aviatică, salvat de o cascadorie

Marele campion al aerului, antrenorul lotului României, Jurgis Kairys a trăit zilele trecute aventura vieţii sale. Zbura spre Atena când s-a prăbuşit cu avionul în Marea Egee.

Vezi și

Marele campion al aerului, antrenorul lotului României, Jurgis Kairys a trăit zilele trecute aventura vieţii sale. Zbura spre Atena când s-a prăbuşit cu avionul în Marea Egee.

Fără spectatori, ajutat doar de experienţa acumulată în sutele de mii de ore de zbor, pilotul a reuşit să se catapulteze la timp. A mai stat însă 3 ore în apă, până ce echipele de salvare i-au dat de urmă. Un reporter Observator a reuşit să vorbească cu marele cascador despre aventura din Marea Egee.

A fost cascadoria vieţii lui. Jurgis Kayris, Campion al acrobaţiilor aeriene, împătimit al celor mai riscante loopinguri, instructorul lotului român de acrobaţie se îndrepta spre Atena atunci când aeronava în care se afla a suferit o pană la motor. La o mie de metri altitudine, a luat decizia care i-a salvat viaţa. A executat săritura petru care s-a antrenat zeci de ani, sub privirile încremenite a mii de spectatori.

În aşteptarea salvatorilor, pilotul a încercat să înoate spre o insulă din apropiere. Înainta însă foarte greu. Trei ore, până ce un elicopter l-a reperat şi l-a dus la o bază militară din Salonic, a plutit în derivă, la mila vântului şi a valurilor. Numai experienţa, demonstrată şi în numeroasele mitinguri din România, l-a ţinut în viaţă.

Este foarte bine, a fost cu noi la briefing-ul pentru mitingul de la Atena, care este în desfăşurare. Are doar o mică zgârietură la mână.

Jurgis Kairys este unul dintre cei mai titraţi acrobaţi ai aerului din întreaga lume. Inclusiv în România, unde este, de mai mulţi ani, vedeta show-urilor aviatice. De doi ani este şi instructorul lotului naţional de acrobaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Multi-campion mondial de acrobaţie aviatică, salvat de o cascadorie