Antena Meniu Search
x

Video Mulţumirile vindecaţilor de Covid pentru medicii români: ''Voi îngeri albi, sunteţi Dumnezeu!''

Sunt 277 de zile de când ne luptăm cu cea mai gravă pandemie a secolului XXI. Şi, prinşi în acest război de fiecare zi, uităm de cei care au trecut prin boală şi au învins. Sunt peste 450 de mii de români care s-au vindecat de COVID-19 din martie şi până azi. Fiecare poartă în suflet cicatricea unei experienţe în care au avut alături aliaţi în halat alb. Pacienţii unui spital din Capitală au vrut să le arate recunoştinţa. Au strâns sute de mărturii şi mulţumiri într-o agendă. Povestea jurnalului cuvintelor bune a ajuns la noi pe e-mailul [email protected].

de Redactia Observator

la 13.12.2020, 20:59

Vezi și
  • Pacienţii spitalului Witting din Capitală şi-au trecut mulţumirile într-o agendă
  • Vindecaţi de Covid, oamenii le sunt recunoscători medicilor şi asistentelor care i-au ajutat

Cuvintele rămân. La fel şi lecţia recunoştinţei. Pentru medicii şi asistentele de la Spitalul Witting din Capitală ea a luat forma unui carnet plin de gânduri bune. 

Povestea jurnalului celor vindecaţi de Covid

Un pacient vindecat de COVID-19 îşi ia adio de la suferinţă. Iese din spital fericit, însă nu uită de cei pe care-i lasă în urmă. Şi scrie o mulţumire simplă şi sinceră. Aşa s-a născut povestea jurnalului celor vindecaţi. În paginile unei agende cu desene animate, oamenii care au văzut moartea cu ochii, au lăsat puţină speranţă.  

"Nu ştiu dacă îngerii au aripi sau dacă ei pot fi văzuţi de oricine, de-adevăratelea. Cred doar că ei trăiesc, pur şi simplu, printre noi. Sunt oamenii în alb, care ne-au oferit pe rând căldură, empatie, linişte şi siguranţă.  Îmi doresc din cea mai profundă trăire a mea să le pot întoarce binele pe care mi-l fac."

Sentimente exprimate în scris

Cristian Banu, manager: În această convieţuire, ca să spun aşa, pe care pacienţii respectivi o au alături de personal, se leagă, aţi văzut şi în scrieri, se leagă anumite sentimente. 

Asistentele n-au mai scos agenda din secţia COVID, iar în două săptămâni foile au început să se umple. 

"Vouă vă mulţumesc pentru sacrificiul imens pe care îl suportaţi, voi care ore întregi nu beţi strop de apă, voi care vă chinuiţi trupurile şi sufletele să ne faceţi pe noi, bolnavii, bine." 

Preoţi, profesori, economişti, muncitori, pensionari. Tineri şi bătrâni. Femei şi bărbaţi. Cu toţii au lăsat o vorbă bună. 

"Fiecare viaţă este importantă, indiferent că eşti tânăr sau persoană în vârstă. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc!" 

''Îngerii albi''

Cristian Banu, manager: În momentul în care primeam pozele, pe parcurs ce scriau în aceste caieţele, spuneau că le dau lacrimile de bucurie şi că le creşte sufletul că totuşi au reuşit să facă ceva. Dacă aţi văzut, de multe ori au fost numiţi "îngeri albi". Ăsta mi se pare un mesaj senzaţional. 

Pandemia va trece, mai devreme sau mai târziu. Şi pentru noi toţi va rămâne amintirea unei perioade cumplit de grele din viaţa noastră. Pentru cei care au luptat pe frontul de la spitalul Witting - pacienţi, medici şi asistente - va rămâne şi un carnet al recunoştinţei ca mărturie a umanităţii care învinge. 

"Salonul 127. Am fost la capătul puterilor, la graniţa dintre viaţă şi moarte. Dumnezeu deasupra! Ştiţi bine, dragii mei, voi îngeri albi, sunteţi Dumnezeu." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Mulţumirile vindecaţilor de Covid pentru medicii români: ''Voi îngeri albi, sunteţi Dumnezeu!''