Antena Meniu Search
x

Muncim nemteste, platim romaneste

Ne castigam painea nemteste. Adica, la fel de usor ca nemtii. Suna bine mai ales daca ne uitam la statistici. Calculele arata ca un angajat din Romania munceste o jumatate de ora ca sa-si cumpere un kilogram de paine

Vezi și

Romanul munceste pe bani putini si cumpara paine ieftina. In Europa Occidentala, salariile sunt mult mai mari, dar traiul este mai scump. Mai exact, salariul minim pe economie din tara noastra este de aproximativ 174 de euro pe luna. Adica un angajat primeste un euro pe ora. In timp ce un neamt, de exemplu, castiga 1.200 de euro pe luna.

Un calcul simplu arata ca si un roman si un occidental muncesc o jumatate de ora ca sa-si cumpere un kilogram de paine. Bucuria de la raft paleste daca o comparam cu pierderile suferite de romani din cauza evazionistilor. “Principala cauza a pretului extrem de redus, extrem de scazut al painii din Romania este evaziunea fiscala. Evazionistul, neplatind taxele si impozitele el isi poate permite sa diminueze foarte mult costul si sa diminueze pretul astfel incat sa fie sub cel al caror nu practica evaziune”, a declarat Gheorghe Ilie, director al unei fabrici de paine.

Evaziunea fiscala in panificatie ajunge la 250 de milioane de euro anual. Un roman consuma intr-un an aproape 100 de kilogram de paine. Fata de 61 de kilograme cat mananca, in medie, un european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Muncim nemteste, platim romaneste