Antena Meniu Search
x

Video Munții Făgăraș devin acasă pentru trei pui de zimbru

Munţii Făgăraş s-au îmbogăţit în luna iulie cu alţi 3 pui de zimbru. În total, 6 pui sănătoşi de zimbru sunt monitorizaţi cu mare atenţie în mediul lor natural.

de Redactia Observator

la 30.07.2022, 12:20

Vezi și

Luna iulie a adus alți trei viței în Munții Făgăraș, numărul total ajungând la șase pui sănătoși în rezervaţia naturală. Zimbrii au dispărut din zonă în urmă cu aproximativ 200 de ani. Acum, specialiştii speră ca animalele relocate în Făgăraş să rezolve această problemă. 

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş a fost susţinut printr-o donaţie constând în aparatură de monitorizare a speciei şi anume: camere de supraveghere cu senzor de mișcare și o cameră cu termoviziune, colare GPS cu antene radio și stații de recepție. Astfel, zimbrii vor fi monitorizaţi cu uşurinţă, specialiştii dorind să afle cum se adaptează la noua lor casă, cât explorează și dacă se apropie sau nu de comunități.

"Cea mai bună veste a săptămânii: apariția altor trei pui de zimbru în Munții Făgăraș! Ajungem astfel la un total de șase pui sănătoși - 5 de anul acesta și unul de anul trecut. National Geographic susține proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș și a donat pentru aparatura de monitorizare a speciei: camere de supraveghere cu senzor de mișcare și o camera cu termoviziune, colare GPS cu antene radio și stații de recepție", transmite Conservation Carpathia. 

De puțin timp, zimbrul a fost scos din zona critică a listei cu animale pe cale de dispariție. Dar, pericolul nu a trecut. Biologii susțin ca, deocamdată, singura șansă de supraviețuire a acestei specii este ca exemplarele să treacă prin țarcurile protejate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Munții Făgăraș devin acasă pentru trei pui de zimbru