Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pompierii au fost chemaţi să salveze un pui de urs cocoţat într-un copac, în Mureş

Imaginile dimineţii vin dintr-o localitate din Mureş. După ce s-a pierdut de mama sa, un pui de urs a găsit de cuviinţă să se refugieze într-un copac.

de Redactia Observator

la 31.05.2020 , 13:55

  • Puiul de urs este bine acum.
  • Se află în grija medicilor veterinari.

Speriaţi că ar putea să păţească ceva rău, oamenii care au fost martori la isprava sa, au chemat în ajutor pompierii. Şi să nu credeţi că a fost uşor să-l prindă.

Ursuleţul s-a lăsat greu capturat. Oricum, nu înainte de a se juca puţin cu salvatorii. După şase ore, misiunea de salvare s-a încheiat cu succes.

Cocoţat în copac, puiul de urs se uita nedumerit în jur. Lumea se oprea să-l privească. Era în centrul atenţiei, dar şi în pericol. La o înălţime de 12 metri, deasupra apei.

Vezi și

Petra Florin, sef serviciul de pompieri Voluntari Ibănești: S-a speriat de ceva, a fugit de langa mama lui, a ajuns in drumul judetean si, speriat de masini si de oameni, s-a refugiat unde stie el mai bine.

Au trecut deja câteva ore de când a stat în copac şi nici nu dădea semne că ar vrea să coboare. Îngrijoraţi că ar putea să cadă în apă, oamenii au sunat la 112.

În vreme ce salvatorii se pregăteau de intervenţie, ursuleţul începea un fel de joacă de-a şoarecele şi pisica. Ba cobora, ba urca. Doi pompieri încearcau să-l prindă: unul pe scară, altul dintr-o nacelă. Şi au reuşit într-un final să-l captureze.

Reporter: A fost o intervenţie dificilă?

Miler Christian detașamentul de pompieri Reghin: O intervenţie dificilă din cauza crengilor şi a poziţionării.

Dar, până la urmă, s-a încheiat cu aplauze. Toată lumea a fost fericită că puiul de urs nu a păţit nimic. Este acum în grija medicilor veterinari.

Medic veterinar: Este un pui de aproximativ patru luni. Aparent, este sănătos. O să mai fie consultat şi ţinut sub observaţie timp de o zi-două, după care o să ajungă la Centrul de Reabilitare de la Bălan.

Deocamdată, nu se ştie unde este mama lui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Pompierii au fost chemaţi să salveze un pui de urs cocoţat într-un copac, în Mureş