Antena Meniu Search
x

N-ai nevoie de ochi ca să poți citi

Mintea noastră poate mult mai mult decât ne imaginăm. Să citeşti, fără să vezi. Să distingi sunetele, fără să auzi sau să simţi fumul, fără să miroşi. Pare paranormal, dar există persoane care se laudă că au un al şaselea simţ

Vezi și

Mintea noastră poate mult mai mult decât ne imaginăm. Să citeşti, fără să vezi. Să distingi sunetele, fără să auzi sau să simţi fumul, fără să miroşi. Pare paranormal, dar există persoane care se laudă că au un al şaselea simţ. 

Un rus spune că-l avem cu toţii şi nici nu ştim. A venit în România pentru a-i învăţa şi pe alţii cum să vadă cu ochii închişi. Reporterii Observator l-au testat şi s-au convins ce poate face creierul când îl pui la treabă.

De 16 ani, Mark Komissarov încearcă să-i convingă pe cei din jur de existenţa unui al şaselea simţ. 

Cu o mască pe ochi, cursanţii lui Mark repetă mişcările lui, merg prin sală după el sau pot alege dintr-o piramidă din pahare exact culoare cerută.

Mark nu vrea să dezvăluie cum activează centrul informaţiei directe din creier, dar ţine cursuri pentru a-i iniţia şi pe alţii. Rusul spune că un copil poate citi cu ochii închişi în doar 15 minute, iar un adult în zece ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » N-ai nevoie de ochi ca să poți citi