Antena Meniu Search
x

Naivitatea tinerelor pozitioneaza Romania pe un loc fruntas in topul traficului de carne vie

Sunt frumoase si vor sa fie platite cu o suta de euro pe zi, doar pentru a fi pozate sau filmate. Tot pentru bani, ar pleca la bratul unor necunoscuti si in strainatate. Insa biletul lor spre Paradis se poate transforma usor intr-unul spre Iad.

Vezi și

“Ma numesc Arsene Elena si astazi implinesc 20 de ani. Sunt zodia pesti si sunt studenta in anul I la Contabilitate. Pentru ca traim intr-o lume in care banii cumpara tot, ca sa spun asa, cred ca in jur de 100 de euro ar fi OK”, spune tanara crezand ca va fi dusa in strainatate pentru filmarea unor clipuri publicitare.

Elenei i-a pierit zambetul cand a aflat ca poate fi victima traficantilor de carne vie si isi recunoaste greseala.

In aceeasi capcana au picat si alte fete, fara sa clipeasca. S-au asezat in fata camerei video si au facut tot ce au cerut asa-zisii traficanti de carne vie.

Statisticile Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane arata ca, in doar sase luni, au fost identificate aproximativ 500 de victime.

 “Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane au fost recrutate de cunostinte, nu de catre persoanele necunoscute”, spune Maximilian Nicolae, reprezentant al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane.

Iar consecintele pot fi fatale. Bataie, viol si tortura psihica.

Romania este unul dintre cele mai importante puncte de tranzit pentru traficul de persoane in Uniunea European. Este in top dupa Moldova, Albania, Nigeria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Naivitatea tinerelor pozitioneaza Romania pe un loc fruntas in topul traficului de carne vie