Antena Meniu Search
x

Narghileaua e un pericol pentru sănătate

Narghileaua a devenit o modă periculoasă. Medicii vorbesc despre complicaţii la fel ca în cazul consumatorilor de tutun.

Vezi și

Narghileaua a devenit o modă periculoasă. Medicii vorbesc despre complicaţii la fel ca în cazul consumatorilor de tutun. Nu sunt feriţi de intoxicaţii, bronşită şi chiar cancer pulmonar! Mulţi nu cunosc pericolele şi cred că e mai comod să fumeze narghilea. Mai ales că au voie şi în spaţiile publice închise.

Sunt tineri care s-au ferit de pericolul tutunului, însă ieşirile în localuri pentru ceea ce părea un "inofensiv" fum de narghilea i-a cucerit repede. Îşi dau seama acum că sunt dependenţi. Şi, ca orice fumător, resimt şi ei efectele. 

Ştie că pericolele sunt şi mai mari dacă fumezi o narghilea care nu este bine preparată. Neaeristită, cărbunele arde mai repede şi fumul inflamează gâtul. Monoxidul de carbon, hidrocarburile policiclice, aldehidele şi particulele ultrafine sunt doar câteva dintre substanţele toxice pe care le inhalează.

Mulţi cred greşit că este abur şi nu fum. Însă, o oră de fumat narghilea înseamnă 200 de pufuri, adică 90.000 de mililitri de fum. În timp ce o ţigară normală produce 500-600 de ml de fum.

Concluzia medicilor este clară. Narghileaua nu îi ajută pe fumători de tutun clasic să scape de dependenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Narghileaua e un pericol pentru sănătate