Antena Meniu Search
x

Video Nelu Ploieşteanu, infectat cu Covid, în stare critică la ATI. Artistul refuzase internarea: "Cine intră în spital nu mai iese"

N-a crezut în COVID, a refuzat internarea când s-a îmbolnăvit, iar acum plăteşte preţul scepticismului pe patul de spital, la Terapie Intensivă. Faimosul lăutar Nelu Ploieşteanu e în stare critică. Nu a vrut să renunţe la muzică nici în pandemie şi a continuat să cânte într-un restaurant. Tocmai la o petrecere de 8 martie s-ar fi infectat, spun apropiaţii săi. Cazul artistului ar trebui să le schimbe percepţia celor care, în loc să meargă la spital, preferă să se trateze acasă până foarte târziu.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 18.03.2021, 20:24

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Nelu Ploieşteanu, la restaurant: Mă simt minunat! Vă mulţumesc din suflet şi vă aşteptăm încă ani buni înainte! 

Aşa şi-a petrecut Nelu Ploieşteanu ultimul an din pandemie. Cânta pentru câţiva oameni, la un restaurant renumit, din Slănic Moldova. Era singura lui bucurie, într-o perioadă în care coronavirusul a oprit chiar şi muzica de petrecere. 

Nelu Ploieşteanu: Toţi oamenii care vin mă îmbrăţişează, dau mâna cu mine, ne-am sărutat. Chiar glumea doamna Andreea, şefa de aici: "Maestre, dar nu vă feriţi?". "Nu mă feresc, doamnă, mă fereşte Dumnezeu". Nu am avut nicio problemă. 

Până luni, însă, când năpasta a căzut fulgerător peste muzician. După ultima reprezentanţie, a început să se simtă rău şi a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală. Diagnosticul medicilor: COVID-19. În cuda insistenţelor doctorilor, artistul a refuzat internarea. 

Pe acelaşi subiect

Mara Bănică, jurnalist: Avea mai multe simptome. La un moment dat, medicii au vrut să vadă în ce măsură îi sunt afectați plămânii și i-au propus un tomograf. Și atunci Nea Nelu a spus: "Eu mă duc acasă, pentru că cine intră în spital nu mai iese".

După nici 24 de ore de la externarea la cerere, artistul s-a întors la spital, direct la Terapie Intensivă. 

Nelu Ploieşteanu a ajuns în stare extrem de gravă la Spitalul Floreasca, unde medicii au constatat că are o saturaţie foare mică a oxigenului, de doar 50%, iar plămânii sunt afectaţi în proporţie de 70%. 

Mara Bănică, jurnalist: L-au pus imediat pe oxigen, nu l-au intubat imediat. Abia aseară. 

Apropiaţii cred că Nelu Ploieşteanu s-a infectat după o petrecere de 8 martie. Cel mai grav e că artistul în vârstă de 70 de ani are probleme mai vechi cu plămânii. 

Mara Bănică, jurnalist: De tensiune nu știu. Știu că a avut niște probleme la plămâni și că are o tuse tabacică și că s-a trata de două ari în spital, și-a tratat niște afecțiuni pulmonare generate de fumat. După ce a murit băiețelul Mihăiță, șocul a fost atât de puternic că nu a mai putut dormi nopțile, nu s-a mai putut odihni. Și se ajută cu aceste pastile prescrise de medic. 

Cazul muzicianului poate fi o lecţie pentru toţi cei care se tem să meargă la spital sau amână internarea până când situaţia se agravează. 

Reporter: Cât de rapid se poate degrada starea cuiva? 

Cristian Oancea, manager Spitalul Victor Babeş Timişoara: În câteva zile poate să ajungă de la nicio afectare pulmonară și în 6-7 zile să aibă afectare 40%. Azi te poți simți bine și a doua zi să faci un infarct pulmonar. În ultimul timp, 15-20% mai mulți pacienți refuză internarea, aleg automedicația iar apoi se întorc în spital.

Medicii spun că, după intubare, primele 48 de ore sunt critice pentru pacient. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Nelu Ploieşteanu, infectat cu Covid, în stare critică la ATI. Artistul refuzase internarea: "Cine intră în spital nu mai iese"