Antena Meniu Search
x

Nicu, copilul nimănui, a vrut o mamă

Cristina a lăsat un bilet înainte să se sinucidă. Nicu, o scrisoare întreagă. I-au găsit-o prietenii în rucsac, nu poliţia

Vezi și

Cristina a lăsat un bilet înainte să se sinucidă. Nicu, o scrisoare întreagă. I-au găsit-o prietenii în rucsac, nu poliţia. Iar rândurile emoţionante, în care tânărul de 19 ani îşi explică suferinţa, stârnesc acum revoltă.

"Nu mai am nimic. S-au dus toate. Am rămas gol, distrus şi incomplet.", a scris Nicu pe o foaie de hârtie, apoi s-a aruncat în gol. N-a înţeles de ce familia l-a abandonat doar pe el. Şi mai ales de ce sistemul l-a smuls din braţele singurei femei pe care o considera mamă, în numele unei legi strâmbe, puse mai presus de sufletul unui copil.

Adevărul a stat ascuns într-un bilet de adio, găsit în rucsacul lui Nicu. De prietenii lui, NU de poliţie. În bilet şi-a explicat moartea şi i-a încurajat pe alţii să fie puternici şi să lupte.

Plimbat între prea multe centre sociale, refuzat de familia biologică, luat din familia maternală de împrumut, în sânul căreia se simţea, în sfârşit acasă, Nicu a refuzat viaţa. Sinuciderea Cristinei, cea mai bună prietenă, l-a aruncat la capăt de drum. Ea i-a reamintit cumva ideea care o avea el mai demult. Suferinţa i-a fost şi mai mare când educatorii din centru i-au interzis să meargă la înmormântarea fetei. Când Nicu şi-a anunţat moartea pe Facebook, orfanii din centru au intrat în panică. Nu şi psihologii, deşi băiatul mai încercase de trei ori să-şi ia viaţa.

Lângă sicriul lui Nicu, azi, mama de suflet a avut nevoie de medici. Singurul abandonat, într-o familie cu şapte copii, Nicu a fost dus în sicriu, acolo unde nu s-a simţit niciodată acasă. De lângă Mariana, fosta lui asistentă maternală, a fost luat de inspectori pe motiv că familia ei nu-i oferă condiţii. Acelaşi motiv pentru care şi Cristina, fata de 14 ani care s-a sinucis de dorul mamei de suflet, a fost izolată într-un centru de protecţie. Cristina şi Nicu au lăsat în urmă anchete. Şi o mână de prieteni, orfani şi ei, internaţi la psihiatrie. Mariana ţine strâns în mână cadoul pe care Nicu i l-a oferit de 8 Martie. Semn că doar pe ea a considerat-o mamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Nicu, copilul nimănui, a vrut o mamă