Antena Meniu Search
x

Video Nicuşor Dan vrea să schimbe becurile de pe străzi, cu leduri. Investiţie de zeci de milioane de lei, bani pe care Primăria nu-i are

Nicuşor Dan plănuieşte să înlocuiască becurile care există acum cu leduri cu un consum redus de energie. O măsură care ar reduce la jumătate costurile. Numai că investiţia este de zeci de milioane de lei, bani pe care primăria încă nu-i are.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 25.05.2022, 20:06

Vezi și

Peste cinci milioane de lei costă în fiecare lună iluminatul pe cele câteva mii de străzi din Capitală. Iar facturile au început să usture. Asta în condiţiile în care nici măcare nu e acoperit tot oraşul. Încă mai sunt zone unde bucureştenii trebuie să treacă strada ca să nu umble prin beznă. De exemplu, în cartierul Cotroceni străzile sunt luminate doar pe jumătate.

Până acum, energia verde este folosită în trafic doar pentru iluminarea trecerilor de pietoni

Doar că prioritatea primăriei nu e să lumineze pe unde e întuneric acum. Deocamdată, Nicuşor Dan vrea să înlocuiască becurile deja existente cu leduri. Doar că investiţia depăşeşte 50 de milioane de lei. Din cele 130.000 de corpuri de iluminat din Capitală, primăria vrea să înlocuiască 28.000 cu becuri pe led. Unul singur va costa peste 1.700 de lei. Investiţia nu va fi suportată de la bugetul local. Primăria aşteaptă banii de la Administraţia Fondului de Mediu.

"Va însemna ulterior o reducere a facturii şi a consumului de energie electrică", a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei. De lucrare ar trebui să se ocupe cei de la Compania Municipală de iIuminat. Doar că primăria trebuie să-şi achite mai întâi datoria pe care o are la companie. Investiţia ar putea însă să reducă la jumătate factura la curent electric. "Se poate combina iluminatul public cu panouri fotovoltaice. Trebuie să înţelegem că costă mai mult, investiţia e mai mare şi atunci recuperarea investiţiei se face pe o perioadă ceva mai lungă", a declarat Ionuţ Purica, specialist în energie. Până acum, energia verde este folosită în trafic doar pentru iluminarea trecerilor de pietoni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nicuşor Dan vrea să schimbe becurile de pe străzi, cu leduri. Investiţie de zeci de milioane de lei, bani pe care Primăria nu-i are