Antena Meniu Search
x

Nimeni nu plătește pentru tragedia din Apuseni. Declarația președintelui

Cine se pierde în munţi, rănit şi îngheţat, n-are nicio şansă să fie găsit, chiar dacă are telefon mobil! STS-ul nu poate localiza decât apelurile de urgenţă efectuate de pe telefoanele fixe.

Vezi și

E anunţul-şoc făcut de preşedintele României, la prima ieşire după tragedia aviatică din Munţii Apuseni.

Şi e scuza care îl ţine încă în funcţie pe directorul de la STS. Pe sora Aurei, decizia luată astăzi de CSAT a înfuriat-o. Tânăra e hotărâtă să lupte până la capăt pentru dreptate.

Primii doi oameni din stat, Traian Băsescu și Victor Ponta se contrazic în declarații, în timp ce doi părinţi îşi plâng fiica moartă.

Ancheta nu rezolvă, deocamdată, nimic. Nimeni nu se simte vinovat pentru că şapte răniţi au aşteptat ore întregi, în mijlocul munţilor, salvarea.

Opt ore de asteptare, opt ore de frig. Sora mea a asteptat de la ora 4 pana la ora 11 si jumtate noaptea, penrru a a junge intr-o ambulanta, sa fie salvata. Si asta e dureros!, spune Mariana, sora Aurei.

Au fost ore care au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Ore în care salvatorii au căutat orbeşte, pe o suprafaţă uriaşă, de 200 de kilometri pătraţi. Atât de imprecisă a fost localizarea făcută de STS.

În şedinţa CSAT de astăzi, Traian Băsescu a scuzat STS cu o explicaţie halucinantă: în epoca telefoniei mobile, serviciul nu poate localiza decât apelurile făcute de pe telefoanele fixe!

Cu alte cuvinte, apelurile făcute la 112 de către supravieţuitori au fost inutile. Pentru simplul fapt că au sunat de pe un mobil.

Cei care puteau să îi ajute au reacţionat prea târziu. Iar Aura Ion a murit îngheţată, după ore de agonie şi aşteptare.

Din lanţul slăbiciunilor mai fac parte Romatsa, plus trei ministere.

O schemă din care au căzut cinci capete. Fostul ministru de Interne, Radu Stroe, şi-a dat demisia, iar un secretar de stat a fost demis.

Au mai renunţat la funcţii şeful Romatsa şi adjunctul său, precum şi coordonatorul ISU.

Singurii care nu au plătit cu nimic până acum sunt directorul STS şi şefa de la Transporturi.

MARCEL OPRIŞ ÎNCĂ ÎN FUNCŢIE

RAMONA MĂNESCU ÎNCĂ ÎN FUNCŢIE

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Nimeni nu plătește pentru tragedia din Apuseni. Declarația președintelui