Antena Meniu Search
x

"Nimic nu doare mai mult decât indiferenţa!" Povestea lui Cătălin, bărbatul ţintuit în scaunul cu rotile, ignorat de călători, la metroul din Bucureşti (VIDEO)

Uşile lifturilor de la metrou destinate persoanelor cu dizabilităţi se închid chiar în nasul celor care au nevoie de ele. I s-a întâmplat, de mai multe ori, unui bărbat din Bucureşti, care a şi filmat păţania. Imaginile au stârnit revoltă pe internet. Pentru că în aceeaşi situaţie cu cea a lui Cătălin sunt alte aproape 200 de mii de români.

Vezi și

Videoul amator în care Cătălin Măgureanu se confruntă cu o uluitoare indiferenţă a oamenilor a fost filmat la liftul destinat persoanelor cu dizabilităţi, în staţia de metrou Piaţa Iancului. Bărbatul de 39 de ani e ţintuit în scaunul cu rotile şi e nevoit să aştepte pentru locul destinat lui. Alţi călători i-o iau înainte. Sătul de această atitudine, bărbatul a filmat experienţa prin care trece zilnic.

Cătălin Măgureanu: 

"Nu doare nimic mai mult decât indiferenţa! Că avem dureri, că ...mai puţin contează. Dar atunci când eşti pe stradă şi eşti ignorat ... Dacă s-au urcat lângă mine 10 persoane nu am zis "de ce s-au urcat" . Dar sunt lăsat şi afară, mai şi aştept după alţii şi atunci când nu merge nimeni nu mă ajută."

Suferinţa lui Cătălin e şi mai mare când îşi pune viaţa în pericol ca să se poată deplasa. Face zilnic drumul din Pantelimon până la Piaţa Romană, unde vinde mărgele la tarabă, ca să poată supravieţui. Alteori, e pus în situaţii umilitoare, pentru că nu există rampe la multe din staţiile de metrou. 

Cătălin Măgureanu: 

"Şi în celelalte mijloace de transport, staţi liniştiţi ! Trebuie să te cerţi cu şoferii, ar vrea să ai ceva să le arăţi că într-adevăr trebuie să te ajute."

Postat pe internet, filmuleţul care arată umilinţa lui Cătălin a stârnit revoltă. În Bucureşti, există peste 60 de mii de persoane cu o dizabilitate fizică. La nivelul României sunt aproape 200 de mii de cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » "Nimic nu doare mai mult decât indiferenţa!" Povestea lui Cătălin, bărbatul ţintuit în scaunul cu rotile, ignorat de călători, la metroul din Bucureşti (VIDEO)