Antena Meniu Search
x

Ninsoare și viscol la final de primăvară

Când toată lumea se obişnuise cu temperaturile de vară, iarna s-a întors în toată splendoarea ei în centrul ţării şi la munte. Pe Transfăgărăşan, la Bâlea Lac, în staţiunea Padina, dar şi pe vârful Omu a nins viscolit iar în Harghita drumurile au fost troienite. Vestea bună este că după episodul de iarnă temperaturile vor creşte brusc. Dar nu vom scăpa de fenomenele meteo extreme.

de Redactia Observator

la 08.05.2020, 16:35

Vezi și
  • Nisoare în mai multe zone, la începutul lunii mai
  • Drumuri troienite în Harghita

Pentru localnicii din Harghita nu a fost chiar o noutate ninsoarea de Mai, dar nimeni nu s-a aşteptat că va fi nevoie de utilaje de deszăpezire ca în plină iarnă.

O cisternă şi un microbuz au făcut cale întoarsă după ce au rămas blocate pe şosea în nămeţi, iar un alt camion a reuşit să urce panta abia după mai multe încercări.

Hajdu Mihaly, localnicÎncepând de duminică prima dată, după aceea aproape în fiecare zi a nins. A început de ieri după-masă şi ieri de vreo 10 ori a nins, şi ieri seară a început să ningă viscolind zăpada.

Şi pe creste a fost viscol. Vântul a suflat cu peste 100 km pe oră, iar temperaturile au scăzut până la 2 grade sub minus. Stratul de zăpadă pe Transfăgărăşan măsoară chiar la 40 de centimetri.

De aceeaşi vreme de iarnă au avut parte şi stațiunea Padina - Peștera iar pe vârful Omu viscolul a scăzut vizibilitatea aproape de zero. Totuşi meteorologii spun că după acest episod friguros se întorc temperaturile de vară.

În weekend vom avea parte şi de furtuni cu tunete şi fulgere, specifice sezonului cald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ninsoare și viscol la final de primăvară