Antena Meniu Search
x

Noaptea albă a artei

Bucureştiul este în acest weekend un centru al culturii şi vieţii de noapte în aer liber.Noaptea Albă a Galeriilor a scos mii de oameni pe Calea Victoriei, unde au putut urmări spectacole de lumini şi expoziţii

Vezi și

Bucureştiul este în acest weekend un centru al culturii şi vieţii de noapte în aer liber. Noaptea Albă a Galeriilor a scos mii de oameni pe Calea Victoriei, unde au putut urmări spectacole de lumini şi expoziţii

Peste 40 de galerii de artă contemporană au deschis uşile vizitatorilor în cadrul celei de-a noua ediţii a evenimentului. 

Străzile din centrul Bucureştiului au avut parte de un ambuteiaj de oameni. Mii de tineri şi nu numai au plecat la pas să viziteze galerii de artă. Privirile doamnelor şi domnişoarelor au fugit imediat spre colecţiile de haine şi bijuterii, create de doi tineri designeri.

În cadrul aceluiaşi spaţiu, o tânără a vrut să îmbine tradiţia cu contemporanul şi a adăugat la rochiile de in hamuri de piele neagră.

Într-o altă galerie, vizitatorii au putut admira mai multe lucrări pictate de 10 artişti din generaţia anului 2000.

La Hanul Gabroveni, proiecţia "Memoria Bucureştiului" le-a adus aminte nostalgicilor de vremurile de dinainte de '89. Iar cei care au vrut să îşi amintească de clădirile emblematice din capitală sau pur şi simplu să descopere Bucureştiul de altă dată, au avut la dispoziţie 2000 de fotografii.

Au fost şi galerii unde vizitatorii s-au chinuit să intre în mintea artiştilor. Este şi cazul acestui munte de obiecte ce par a fi aruncate la întâmplare şi care a pus imaginaţia privitorilor la grea încercare.

Peste 40 de galerii de artă contemporană şi peste 30 de spaţii alternative au fost deschise până la 4 dimineaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noaptea albă a artei