Antena Meniu Search
x

Noi acuzaţii la adresa episcopului de Huşi. Doi preoţi susţin că episcopul îi obliga să plătească sume importante, drept biruri

Noi acuzaţii la adresa episcopului de Huşi, filmat în ipostaze indecente alături de tineri prelaţi! Iar acestea apar cu doar câteva zile înaintea Sinodului Extraordinar convocat să analizeze situaţia preoţilor acuzaţi de imoralitate. Doi foşti apropiaţi ai lui Corneliu Bârlădeanu au vorbit în exclusivitate pentru Observator despre abuzurile acestuia. Cei doi preoţi susţin că episcopul îi obliga să plăteasscă sume importante, drept biruri.

Vezi și

Noi acuzaţii la adresa episcopului de Huşi, filmat în ipostaze indecente alături de tineri prelaţi! Iar acestea apar cu doar câteva zile înaintea Sinodului Extraordinar convocat să analizeze situaţia preoţilor acuzaţi de imoralitate. Doi foşti apropiaţi ai lui Corneliu Bârlădeanu au vorbit în exclusivitate pentru Observator despre abuzurile acestuia. Cei doi preoţi susţin că episcopul îi obliga să plătească sume importante, drept biruri.

"Mi-a spus de avansurile pe care i le făcea mergând la el în vizită, în apartament. Sincer vă spun, eu nu am crezut toate lucrurile astea nici când mi le-a spus, am zis ca e o aberatie din partea lui, până nu am văzut filmarea", povesteşte fostul apropiat al părintelui.

Despre existenţa acestor imagini, dar şi a altora, vorbeşte şi fostul pedagog de la seminarul teologic din Huşi, Didina Brănici.

"Mai erau niste remarci ca ar mai fi si altii, tot ierarhi. Cei care au vazut caseta au zis da, asa este. Lor le-a fost jena sa-mi arate atunci filmarea", a afirmat Didina Brănici. 

Pe acelaşi subiect

Dincolo de scandalul sexual, preoţii din subordinea Episcopului mai reclamă şi faptul că ar fi plătit câte 500 de lei pentru un TABLOU cu portretul Preasfinţiei Sale Corneliu pe care să-l pună în biserici. Mai mult, parohii ar fi fost obligaţi să cotizeze sume prea mari pentru o pânză bisericească fără de care nu se poate oficia liturghia.

"S-a pus taxă de 2.500 de lei. La început, trebuia să cumpărăm antimisul şi ni s-a tăiat chitanţă, ca după o săptămână, să fim anunţaţi să ne întoarcem cu chitanţele şi să fie anulate, considerându-se donaţie pentru Episcop, că este înscăunat", povestesc preoţii.

Episcopul Corneliu Bârlădeanu e acuzat că ar fi vrut să scoată profit şi din vânzarea de lumânări şi vin liturgic.

Potrivit unor surse din BOR, inaltii prelati sunt hotarati sa ia o decizie drastica in privinta lui Corneliu Barladeanu, asa ca nu este exclus sa il cateriseasca. Doar ca soarta lui va fi decisa prin vot. Un singur ierarh şi-a anunţat absenţa, insa din cauza unor probleme de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noi acuzaţii la adresa episcopului de Huşi. Doi preoţi susţin că episcopul îi obliga să plătească sume importante, drept biruri