Antena Meniu Search
x

Noi conflicte la Pungeşti. Un localnic a fost luat cu salvarea după intervenţia jandarmilor

În această dimineaţă compania a reluat lucrările în zona Siliştea, unde urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist, informează Mediafax. Între jandarmi şi localnici s-a iscat un nou conflict, ce s-a soldat cu victime în rândul cetăţenilor, două persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

Vezi și

Reprezentanţii Chevron au început lucrările de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie în zona localităţii Siliştea-Pungeşti din judeţul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje.

Utilajele au ajuns în zonă cu ajutorul Jandarmeriei, câteva zeci de localnici intervenind pentru a împiedica accesul utilajelor, însă oamenii au fost opriţi de către jandarmi.

Aproximativ 30 de persoane aflate în corturile din tabăra din Siliştea-Pungeşti au reclamat intervenţia în forţă a jandarmilor, luni dimineaţă, oamenii spunând că au fost ridicaţi din corturi şi urcaţi în dube, în timp ce pe drumul judeţean din zonă Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat în totalitate.

Jandarmii susţin că au fost atacaţi cu pietre de localnici, astfel că a fost nevoie să se intervină în forţă. 

Localnicii care stau în tabără susţin că luni dimineaţă, în jurul orei 04.30, jandarmii au intervenit în forţă şi i-au urcat în dube pe unii dintre ei, oamenii spunând că, în total, au fost ridicate de către jandarmi 30 de persoane. O parte din protestatari susţin că au fost agresaţi de jandarmi şi că ar fi fost loviţi inclusiv cu bastoanele de către forţele de ordine.

Doi dintre protestatari au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean din Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, una dintre persoane, Costică Spiridon, fostul primar din Pungeşti din perioada 2000-2004, a suferit o lipotimie în urma unui atac de panică, iar cel de al doilea protestatar transportat la spital a acuzat dureri în piept.

"Peste 100 de persoane au blocat drumul judeţen şi au avut un comportament ostil, iar jandarmii au acţionat pentru deblocarea căii de acces. Şapte persoane au fost duse la Poliţia Vaslui. Este normal ca jandarmii să acţioneze pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, fiind o zonă specială", a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Irina Radu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noi conflicte la Pungeşti. Un localnic a fost luat cu salvarea după intervenţia jandarmilor