Antena Meniu Search
x

Cerşetorii au mai inventat o metodă prin care să înşele oamenii

Metodele de cerşetorie se perfecţionează, pe zi ce trece. Cei săraci folosesc cele mai ingenioase variante ca să-i impresioneze pe trecători. Cum ar fi ¨metoda păpuşa˝. Copilul este înlocuit de un combinezon pentru bebeluşi îndesat cu haine si un carton pe care este scris un text emoţionant.

Vezi și

Iar strategia funcţionează. Pentru că rar se întâmplă ca trecătorii să arunce o privire copilului ascuns în braţele mamei, altfel decât în grabă. 

Mariana Bairam, o tânără de 21 de ani din Ialomiţa ştie cel mai bine metoda. Graniţele capitalei le-a trecut acum cinci ani. De atunci, zi de zi îşi deapănă povestea în faţa valurilor de trecători din zona Pasajul Lujerului. Cu o mână cerşeşte mila lor. Cu cealaltă îşi ţine strâns la piept copilul.

"Copilul" e de fapt o păpuşă făcută din vată şi încotoşmănită în aşa fel încât să nu i se vadă faţa, iar trecătorii să nu-şi dea seama că sunt înşelaţi. 

"În ultimii cinci ani, s-au dat peste 120 de sancţiuni contravenţionale. Fapta aceasta de a cerşi folosind copilul e sancţionată de o lege specială. Pedeapsa este şi mai mare decât în cazul infracţiunii de cerşetorie", spune Comisarul şef, Simion Cristian.

Metodele cerşetorilor evoluează direct proporţional cu neatenţia oamenilor. O atitudine pe care se bazează şi oamenii străzii. O singură privire în direcţia copilului-păpuşă şi întreaga strategie s-ar prăbuşi pe loc. Se întâmplă însă rar ca cineva să se oprescă din drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cerşetorii au mai inventat o metodă prin care să înşele oamenii