Antena Meniu Search
x

Video Noi restricții în mall-uri și supermarketuri, pentru evitarea aglomeraţiei în prag de sărbători

Reguli şi restricţii de sărbători vor fi şi în centrele comerciale, doar că va fi cel puţin dificil să fie respectate. Ofertele făcute de magazine în această perioadă au provocat deja haos. Şi va fi tot mai rău. Autorităţile anunţă controale şi amenzi pentru a descuraja aglomeraţia din magazine.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 11.12.2020, 21:07

Vezi și
  • Febra cumpărăturilor i-a determinat pe oameni să se înghesuie la cozi
  • Autorităţile anunţă controale şi amenzi mai aspre

Pe şosele, dar şi în marile centre comerciale se duce o cursă contracronometru. Febra cumpărăturilor i-a făcut pe români să uite că suntem în plină criză sanitară şi au dat buzna în magazine. 

Aceste imagini au fost suprinse într-un centru comercial din Craiova şi arată că măsurile de protecţie sanitară sunt mai degrabă facultative. Mii de oamenii stau umăr lângă umăr, fără să respecte distanţarea socială. Teama că nu mai prind produse la reduceri pare că e mai mare decât cea de îmbolnăvire. 

Emilian Popovici, vicepreşedinte Societatea Română de Epidemiologie: Aglomerare la o promoţie de un anumit produs, care nu este admisibilă. Nicio aglomerare nu ar trebui să se întâmple, pentru că riscul de infecţie bineînţeles că este mai crescut.

''Mă sperie modul în care oamenii tratează lucrurile. Dacă oamenii ar trata altfel, poate numărul ar scădea'', spune un om.

Doar că acum e pe dos. Numărul de cazuri de Covid creşte, în timp ce oamenii deja nu mai ţin cont de absolut nicio restricţie. Iar de la oficiali vin mai degrabă recomandări, decât acţiuni concrete.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: În cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere faptul că în magazinele de pe galerii să nu fie foarte mulţi oameni în acelaşi timp. Vor limita numărul de clienţi. 

Ce înseamnă această limitare a numărului de clienţi, încă nu ştim. 

''Voi încerca să fac cumpărăturile mai la ore atipice. Nu ştiu dacă toată lumea va face la fel. Cred că mai ţine şi de fiecare persoană în parte. Nu ştiu ce ar putea autorităţile să facă mai mult decât în momentul de faţă'', afirmă o persoană.

Comercianţii se bucură de clienţi şi nu văd nevoia unor restricţii mai dure, faţă de ce avem deja, respectiv masca obligatorie, triaj epidemiologic şi păstrarea distanţei. Retailerii vorbesc de controale mai amănunţite la intrarea în centrele comerciale, dar şi de acţiuni de igienizare în locurile aglomerate, fără a da totuşi detalii despre cum anume se vor desfăşura toate.

George Badescu, director executiv AMRCR: În zona rafturilor să încercăm să folosim mai mult personal, în anumite momente, pentru a evita aceste aglomerări.

Coşurile de cumpărături nu vor fi interzise, aşa cum s-a vehiculat. În schimb, autorităţile au anunţat că în această perioadă vor face controale mai dese, iar cei care încalcă regulile vor fi amendaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noi restricții în mall-uri și supermarketuri, pentru evitarea aglomeraţiei în prag de sărbători