Antena Meniu Search
x

Noi reguli privind concediul paternal în România. Acord între instituțiile europene privind concediul pentru tați

Parlamentul European și Consiliul European au ajuns la un acord privind concediul paternal valabil pentru țările din UE. Acordul urmează să fie aprobat atât de Parlamentul European, cât și de Consiliul European.

Noi reguli europene privind concediul paternal
Noi reguli europene privind concediul paternal - pixabay.com

Parlamentul European și Consiliul European au ajuns la un acord privind concediul paternal valabil pentru țările din UE, inclusiv România. Acordul urmează să fie aprobat atât de Parlamentul European, cât și de Consiliul European.

Acordul la care s-a ajuns, joi, la Bruxelles, stabilește o normă minimă de 10 zile de concediu paternal plătit la nivelul concediul medical.

"Noile norme privind echilibrul între viața profesională și viața de familie vor deschide noi oportunități pentru femei și bărbați care își vor putea împărți responsabilitățile față de copii și față de rude într-un mod egal. Acordul de astăzi stabilește o nouă normă minimă de 10 zile de concediu de paternitate pentru tați după nașterea copilului lor, care urmează să fie compensat la nivelul indemnizației pentru concediul medical. Mai departe, acordul consolidează și dreptul actual al taților la patru luni de concediu după nașterea copilului, două luni urmând să nu fie transferabile între părinți. Remunerația va fi stabilită de fiecare dintre statele membre în parte pentru aceste două luni", se arată într-un comunicat semnat de prim-vicepreședintele Frans Timmermans și comisarii Marianne Thyssen și Vĕra Jourová.

Noul acord urmează să fie aprobat atât de Parlamentul European, cât și de Consiliul European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noi reguli privind concediul paternal în România. Acord între instituțiile europene privind concediul pentru tați