Antena Meniu Search
x

Incidente grave la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Şase oameni au ajuns la spital

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită în faţa a 50 de mii de enoriaşi veniţi din toată ţara. Au fost ceremonii impresionante, dar şi incidente în lanţ. Când s-au deschis uşile lăcaşului de cult, a început îmbulzeala.

Vezi și

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită în faţa a 50 de mii de enoriaşi veniţi din toată ţara. Au fost ceremonii impresionante, dar şi incidente în lanţ. Când s-au deschis uşile lăcaşului de cult, a început îmbulzeala. Oamenii au rupt gardurile jandarmilor şi au îmbrâncit forţele de ordine. 105 credincioşi au avut nevoie de îngrijirile medicilor, iar 9 au ajuns la spital. Linişte a fost doar în interiorul catedralei, acolo unde au avut acces politicienii, înalţii prelaţi şi sponsorii. 

La ora 9 dimineaţa, Patriarhul Daniel împreună cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu au început slujba de sfinţire pe treptele Catedralei. Au fost momente impresionante. 100 de mitropoliţi ai Bisericii Ortodoxe au luat parte la ceremonie. Mulţimea a fost copleşită de emoţii.

50 de mii de oameni veniţi din toate colţurile ţării au aşteptat să intre în Catedrală. După ora 14, când racla cu moaştele Sfântului Apostol Andrei a ajuns în faţa altarului, a început haosul. Credincioşii s-au îmbulzit spre intrare şi au rupt cordonul jandarmilor. Forţele de ordine abia au făcut faţă mulţimii.

Mai mulţi bătrâni s-au prăbuşit pe treptele lăcaşului de cult abia inaugurat. Alţii au leşinat, prinşi în îmbulzeală. Rând pe rând, medicii au adus victimele la ambulanţe pe tărgi.

Până la ora 16, aproape o sută de oameni au avut nevoie de îngrijirile medicilor. Şase dintre ei au fost transportaţi la spital. 

A fost răbufnirea mulţimii, după ore de aşteptare. Încă de la 4 dimineaţa, enoriaşii au format cozi la intrarea în curtea catedralei. 

Credincioşii au urmărit slujba de afară, la o temperatură de 2 grade. În interiorul catedralei, au stat doar invitaţii de seamă. Politicienii au ocupat primele rânduri din faţa altarului. Printre cei care au participat la slujbă au fost Viorica Dăncilă, Ludovic Orban, Graţila Gavrilescu şi Eugen Teodorovici. 

Primul enoriaş care a avut ocazia să intre în altar a fost Gigi Becali. A venit însoţit de mama lui, soţia şi una dintre fete.

Sfinţirea altarului a fost printre cele mai importante momente ale slujbei. O listă cu numele eroilor căzuţi în Primul Război Mondial a fost cimenată în piciorul Sfintei Mese, în cadrul unei ceremonii spectaculoase.

Iar pentru prima şi ultima oară, toţi credincioşii au trecut pe la racla cu cinstita mâna a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. 

Astăzi, pelerinii au primit şi un exemplu de solidaritate. Un bucureştean şi-a dat jos pantofii şi i-a oferit unui cerşetor desculţ. 

Dincolo de incidente, a fost o zi plină de emoţii şi credinţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Incidente grave la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Şase oameni au ajuns la spital