Antena Meniu Search
x

Noutăţi rutiere, la început de an

Peste 600 de accidente grave au fost în anul 2014 doar în capitală. 61 de oameni au murit pe şosele, iar aproape de 10 ori mai multe au fost rănite grav

Vezi și

Peste 600 de accidente grave au fost în anul 2014 doar în capitală. 61 de oameni au murit pe şosele, iar aproape de 10 ori mai multe au fost rănite grav

Anul acesta însă, legislaţia rutieră vine cu noutăţi pentru reducerea tragediilor pe străzi.

Doar anul trecut s-au înregistrat peste 600 de accidente rutiere grave în Bucureşti. Vorbim de accidente rutiere în care peste 60 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 590 s-au ales cu răni grave.

Cauzele sunt multiple, dar de cele mai multe ori, aceste tragedii se întâmplă pentru că pietonii traversează neregulamentar. Iar bilanţul este. înfiorător. Aproape 30 de oameni au murit sub roţile maşinilor, iar 200 au fost grav răniţi, doar anul trecut, în Bucureşti. Cea de-a doua cauză a producerii accidentelor rutiere este neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. În capitală, s-au înregistrat peste 130 de accidente cauzate de şoferi. 12 oameni au murit şi 125 au fost răniţi grav.

În ciuda numărului mare de victime, numărul accidentelor de anul trecut este însă în scădere, faţă de ceilalţi ani. Iar poliţia rutieră îşi propune ca în 2015 să fie şi mai scăzut. Tocmai pentru asta au fost introduse noi reguli în materie de legislaţie rutieră. Şi anume. Şoferii sunt obligaţi să transporte copiii în condiţii de siguranţă. Cei sub trei ani trebuie să stea în scaune speciale. Iar cei de peste trei ani trebuie să poarte centuri pe scaunele din spate.

De asemenea, şoferii trebuie să-i atenţioneze pe pasageri să poarte centura de siguranţă. Şi în ceea ce priveşte stabilirea alcoolemiei avem noi reglementări. Probele biologice pot fi luate de acum şi la locul accidentului. Fără să mai fie nevoie ca şoferii să meargă la sediile de medicină legală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Noutăţi rutiere, la început de an