Antena Meniu Search
x

Nu scăpăm de PLOI! Prognoza meteo pe următoarele zile

Miercuri avem parte de o zi însorită şi mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării se va încălzi. Ploi de scurtă durată sunt posibile după-amiaza, cu totul izolat doar la munte

Miercuri avem parte de o zi însorită şi mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării se va încălzi. Ploi de scurtă durată sunt posibile după-amiaza, cu totul izolat doar la munte

În noaptea de miercuri spre joi, se va înnora în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse va începe să plouă. Vântul va sufla slab, când şi când moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 28 de grade.

În BUCUREŞTI, vremea va fi frumoasă. Soare mult, nori doar de decor după-amiaza şi un vânt slab până la moderat. De la cele 13...15 grade din zori, până la amiază temperatura urcă până spre 28 de grade.

MUNTE: Vor fi 21 de grade la Predeal, 19 grade la Păltiniş, 21 de grade la Stâna de Vale şi 13 grade pe Vârful Toaca din Ceahlău. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara când, izolat, vor fi ploi de scurtă durată, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Noaptea, cerul se va înnora în masivele din vestul ţării şi va începe să plouă în averse, însoţite de tunete, fulgere şi vânt, în special în Munţii Apuseni.

La MARE, va fi o zi frumoasă cu soare pe toată durata zilei, iar viteza vântului nu va trece de moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade. Apa mării va avea o temperatură de 21.... 22 de grade.

În ţară:

În regiunile intracarpatice vremea va fi frumoasă şi se va încălzi. Soarele va fi la datorie, norii doar pasageri şi fără să aducă ploi, iar vântul nu va trece de moderat. Maximele termice, în general apropiate de mediile specifice acestei perioade, vor fi cuprinse între 28 de grade în Timişoara şi Oradea şi 24 de grade la Miercurea Ciuc.

În sud o zi veritabilă de vară – cerul va fi aproape lipsit de nori, iar soarele va ridica mercurul până la 27 de grade în Craiova, 28 de grade în Alexandria, 29 de grade în Giurgiu şi 28 de grade la Brăila.

Aceeaşi vreme şi în Doborgea. Soare toată ziua şi vânt de la slab până la moderat. Temperaturile maxime ajung la 25 de grade la Constanţa şi la 27 de grade la Tulcea.

Moldova nu face excepţie de la această zi frumoasă de vară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări doar la munte, unde după-amiaza sunt posibile ploi de scurtă durată. Vântul aproape că nu se simte, iar temperatura va avea valori maxime de 27 de grade la Galaţi, 26 de grade la Iaşi şi Bacău şi 23 de grade la Piatra Nemţ şi Suceava.

Prognoza pentru JOI şi VINERI:

Joi, un front atmosferic rece va marca evoluţia vremii, prin averse şi fenomene electrice în vestul, centrul şi nordul ţării, dar şi în zonele de munte. Aceste fenomene se vor manifesta în cursul nopţii mai ales în zona de est şi de sud-est. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla cel mai tare pe crestele munţilor, iar în timpul ploilor poate lua aspect de vijelie. Temperatura va scădea în cea mai mare parte a ţării, astfel că la amiază maximele vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei şi 30 de grade în Muntenia.

În Capitală aversele şi descărcările electrice îţi vor face apariţia spre seară şi la începutul nopţii. Până atunci soarele va domina aspectul zilei şi va ridica mercurul în termometre până spre 30 de grade. Vântul va sufla cu putere pe toată durata zilei, rafale urmând să se înregistreze şi în timpul ploilor.

Vineri vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil şi numai în regiunile estice şi sud-estice, vor mai fi unele înnorări şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată însoţite de vânt. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21...23 în nordul Moldovei şi depresiunile din estul Transilvaniei şi 29 de grade în vestul Olteniei.

Şi în Bucureşti norii se împrăştie şi lasă loc soarelui să strălucească în voie vineri. Temperatura maximă, absolut plăcută pentru confortul termic, va fi de 26...27 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Nu scăpăm de PLOI! Prognoza meteo pe următoarele zile