Nutritionistii recomanda o cura de detoxifiere in fiecare anotimp
Meteorologii ne-au anuntat deja ca nu scapam atat de usor de vremea rea! Dar cu toate acestea, din punct de vedere calendaristic, de maine vine primavara. In consecinta, e momentul sa ne gandim foarte serios la schimbarea alimentatiei.
Spre deosebire de ursi, care ies din hibernare cu multe kilograme in minus, omul iese din iarna cu ceva kilograme in plus. Este si normal, atat timp cat iarna nu prea ne trage inima sa facem sport, in schimb nu ratam nimic din ce se pune pe masa de Craciun.
Pentru a scapa de surplusul de grasime pe care l-am acumulat in perioada sarbatorilor, cea mai recomandata este o cura de detoxifiere. Aceasta nu numai ca ne ajuta sa scapam de numarul de kilograme, dar ne reda si energia.
Sa lasam energia si sa ramanem la numarul de kilograme, pentru ca acesta e cel mai important. Asa ca, daca spanacul, urzicile si stevia ne vor face supli ca niste lame de sabie, atunci spanac, urzici si stevie mancam. Plus ca o cura de detoxifiere nu e chiar atat de greu de tinut, iar regulile sunt banale.
“Adica nu carne, nu produse lactate, nu oua, nici chiar peste. Ci doar legume, fructe proaspete, daca se poate de sezon”, spune medical nutristionist Ligia Alexandrescu.
Acum, daca stam bine si ne gandim, legumele si fructele ar trebui sa nu ne lipseasca din dieta in niciun moment al anului. Doar ca e foarte greu sa alegem o salata de sfecla rosie sau de varza rosie, atunci cand sub nas aveme ditamai oala cu sarmale. Nu va ganditi, insa, ca o cura de detoxifiere trebuie inceputa doar atunci cand incepem sa ne simtim grei ca niste geamanduri. S-ar putea ca atunci sa fie cam tarziu.
Anca Rusu are un meniu pe gustul nutritionistilor: “Consider ca trebuie sa fii cat mai echilibrat. Trebuie sa mananci multe fructe, multe legume, dar si alte alimente”.
Sa nu va ganditi nici macar o secunda ca meniul de detoxifiere e incolor, inodor si insipid, iar Anca ne demonstreaza cum se gateste ceva bun, dar si sanatos: “O sa fac o supa crema de spanac cu urzici si cu praz si am cumparat deja acasa oua de prepelita, pe care o sa le pun deasupra. O sa fie o masa gustoasa si sanatoasa si destul de hranitoare”.
Reteta este simpla: spanacul si urzicile se pun la fiert in apa clocotita, prazul se caleste foarte putin in ulei, iar la sfarsit supa-crema se asezoneaza cu ouale de prepelita.
Pentru cei care n-au nici cel mai mic chef sa manance ierburi fierte, chiar daca sunt drese cu oua de prepelita, solutia se gaseste in salonele de infrumusetare. Solutia e - de fapt - un aparat profesional de detoxifiere a organismului care are la baza principiul tratamentului prin ioni.
O sedinta dureaza cam 30 de minute si costa in jur de 30 de lei. Insa pentru rezultate mai bune anumite saloane si ofera pachete de tratament, care includ si reflexoterapia. O combinatie de relaxare si tratare.
In orice caz, putem sa ne mutam in salonul de frumusete, pentru ca niciun tratament nu este mai eficient decat detoxifierea naturala, urmat de un regim de viata sanatos.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰