Antena Meniu Search
x

O adolescentă din Fălticeni a strâns mii de lei păcălind oameni pe Facebook, cu metoda "căţelul"

O adolescentă din Fălticeni a strâns mii de lei păcălind oameni pe Facebook, cu metoda "căţelul". Tânăra pretindea că ştie unde sunt câinii pierduţi de suceveni, după ce oamenii anunţau pe reţeaua de socializare că oferă recompensă celor care ştiu ceva despre animalele lor.

de Redactia Observator

la 19.03.2019, 11:08

Adolescentă de 19 ani, escroacă
O adolescentă din Fălticeni a strâns mii de lei păcălind oameni pe Facebook, cu metoda "căţelul" - Cronica de Fălticeni

O adolescentă din Fălticeni a strâns mii de lei păcălind oameni pe Facebook, cu metoda "căţelul". Tânăra pretindea că ştie unde sunt câinii pierduţi de suceveni, după ce oamenii anunţau pe reţeaua de socializare că oferă recompensă celor care ştiu ceva despre animalele lor.

Mai multe persoane au fost înșelate de o tânără din Fălticeni care a profitat de încrederea oarbă a acestora. Adolescenta, în vârstă de 19 ani, i-a atras pas cu pas într-o cursă, reușind să-i păcălească ușor, folosindu-și adevărata identitate.

Tânăra, fără ocupație, acționa pe un grup de pe Facebook, unde persoane care și-au pierdut animalul de companie ofereau găsitorilor recompense. Fără să-și dea seama că au de a face cu o profitoare, oamenii de bună credință i-au dat bani fetei de 19 ani, fiind siguri că își vor recupera câinele, scrie Cronica de Fălticeni.

Tânăra a reușit să păcălească șase-șapte persoane într-un interval de timp relativ scurt, folosind unul și același scenariu.

Pe acelaşi subiect

Înscrisă pe un grup de Facebook destinat câinilor pierduți sau găsiți, fălticeneanca îi contacta pe proprietarul patrupedului. Aceasta le contacta telefonic spunându-le că știe unde se află câinele. După ce se înțelegeau la preț, proprietarul afla și ce avea de făcut pentru a-și recupera animalul.

Lucrurile erau simple: persoana trebuia să se deplaseze personal cu mașina, până la Fălticeni pentru a plăti recompensa. Victimele și tânăra care îi înșela mergeau împreună, aproximativ 40 de kilometri, până în orașul Salcea.

Ajunși aici se opreau pe o stradă, iar proprietarul câinelui îi dădea banii tinerei. Ea le-a spunea să aștepte în mașină, pentru că patrupedul se află la o familie de romi, persoane nu vor să fie deranjate de străini. Cu promisiunea că revine repede, femeia s-a făcut nevăzută de fiecare dată.

Pe 28 februarie însă o femeie din Iaşi i-a organizat un flagrant împreună cu Poliţia şi adolescenta a fost prinsă cu 500 de lei inscripţionaţi asupra ei, bani abia primiţi de la ieşeancă. La audieri, fata a recunoscut toate faptele, ea reuşind să strângă câteva mii de lei de la cei care îşi pierduseră animalele.

Pentru fapta săvârșita, tânăra de 19 ani din Fălticeni riscă pedeapsa cu închisoarea între 6 luni la 3 ani. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru înșelăciune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O adolescentă din Fălticeni a strâns mii de lei păcălind oameni pe Facebook, cu metoda "căţelul"