Antena Meniu Search
x

O batranica face cursuri de antreprenoriat pentru a-si moderniza afacerea

La 68 de ani, o femeie din Maramures s-a apucat de afaceri. Tese cojoace, pieptare sau traistute taranesti. Batrana le vinde dupa un plan de afaceri bine pus la punct, dupa ce a terminat un curs de antreprenoriat

Vezi și

Cert este ca femeia merge cu produsele traditionale romanesti prin toata Europa, iar in atelierul ei ii invata pe tineri mestesugul stiut din batrani. Afacerista in varsta de 68 de ani a terminat cu nota 10 un curs de antreprenoriat. Isi stabileste bugetele, calculeaza preturile si tine totul sub control, intr-un dosar. "Aici am scris cum am un atelier de tesut. Acasa am patru razboaie. Cum fac obiecte din lana, pieptare zade, tes panza. Planul de afaceri contine toate cate avem necesare in planul de afaceri. 05.45 Cum sa vindem lucrurile cum sa mergem la targuri, cum sa negociem", spune Palaguta Hodor.

Cu produsele atent mestesugite a ajuns in toata Europa. "Am fost la multe targuri din tara. La Muzeul Tranului Roman, la Brasov, la Pitesti, la Sibiu, in Varsovia, Praga".In atelierul ei pune in practica tot ce invata la cursuri si ii ajuta pe tineri sa duca traditia mai departe.

Palaguta Hodor este din comuna maramureseana Stramtura si a inceput sa-si vanda produsele inca din anul 2005, cand s-a inscris in Asociatia Mesterilor Populari din Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » O batranica face cursuri de antreprenoriat pentru a-si moderniza afacerea