Antena Meniu Search
x

O echipă de muncitori au dărâmat blocul greşit

Este anchetă la Giurgiu după ce o firmă angajată să demoleze un cămin de nefamilişti a confundat clădirea şi a început să dărâme blocul greşit

Vezi și

Este anchetă la Giurgiu după ce o firmă angajată să demoleze un cămin de nefamilişti a confundat clădirea şi a început să dărâme blocul greşit

Mai mult, pe lângă faptul că au încurcat lucrurile, firma care se ocupă de demolare nici măcar nu primise ordinul de începere a lucrărilor. 

În locul Căminelor C şi D din cartierul Istru, cămine ce vor fi demolate, Primăria Giurgiu va construi locuinţe sociale. Căminele reprezentau adevărate pericole, atât în ceea ce priveşte starea construcţiei cât şi a condiţiilor de locuit. A fost aleasă varianta demolării lor, deoarece consolidarea unor astfel de construcţii este mai costisitoare decât construcţia unora noi.

Acţiunea de demolare a început însă mai devreme, şi nu aşa cum ar fi trebuit. Firma care a câştigat prin licitaţie această acţiune nu a aşteptat ordinul de începere a demolării, iar echipa a acţionat prin demolarea unui alt bloc decât cel care trebuia în prima fază.

Problema nu a fost la Primărie. Muncitorii firmei care acţionează acolo nu trebuia să demoleze, pentru că nu aveau ordin de începere a lucrărilor. Într-adevăr, firma este câştigătoarea licitaţiei, dar nu primise încă ordinul. Firma avea documentele de atribuire, locaţia şi blocul care trebuia să fie primul demolat", a explicat primarul Nicolae Barbu, într-o recentă conferinţă de presă.

La nivelul Primăriei Municipiului Giurgiu a fost constituită o comisie de anchetă care va analiza situaţia creată şi va stabili, printr-o expertiză, cine se face vinovat şi cine va plăti pentru această greşeală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O echipă de muncitori au dărâmat blocul greşit