Antena Meniu Search
x

O fosta directoare a muzeului din Mures ar fi inlocuit cu falsuri 18 tablouri

O fosta directoare a muzeului din Mures ar fi furat 18 tablouri si le-ar fi inlocuit cu falsuri. Nimeni nu si-a dat seama timp de ani intregi ca originalele au disparut. Doar una dintre opere a fost recuperata.

Vezi și

Celelalte, in valoare de zeci de mii de euro, lipsesc in continuare.

Ochii iubitorilor de arta au fost inselati ani la rand. De-a lungul timpului, mii de vizitatori au platit, au admirat si au plecat. Fara sa-si dea seama ca au in fata copii grosolane.

Chiar si expertii s-au inselat. Au realizat prea tarziu ca din colectia muzeului din Mures au fost furate si inlocuite 18 opere de mare valoare, iar hotul ar fi chiar fosta directoare a sectiei de arta din muzeu, acum pensionara.

Planul era simplu: femeia punea ochii pe un tablou, gasea un artist si comanda o reproducere. Tot procesul putea dura si luni de zile.

Cand copia era gata, directoarea facea schimbul, uneori direct pe peretele muzeului. Fara ca nimeni sa-si dea seama.

Dintre cele 18 tablouri subtituite doar unul a fost deocamdata recuperat, dupa aproape opt ani de cautari. Face parte din colectia Tezaur si valoreaza 20.000 de euro. Celelalte 17 opere sunt inca de negasit. Fosta directoare a sectiei de arta din Muzeul Mures este cercetata penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » O fosta directoare a muzeului din Mures ar fi inlocuit cu falsuri 18 tablouri