Antena Meniu Search
x

IMAGINI INCREDIBILE! O învățătoare din Iași, filmată în timp ce își lovește elevii cu brutalitate

De 27 de ani, guvernanţii "revoluţionează" şcoala românească. Însă în 27 de ani, nimeni nu a gândit o lege care să sancţioneze dur derapajele de la catedră.

Vezi și

De 27 de ani, guvernanţii "revoluţionează" şcoala românească. Însă în 27 de ani, nimeni nu a gândit o lege care să sancţioneze dur derapajele de la catedră.

Sunt imagini şocante, pe care alegem să nu le difuzăm integral din pricina violenţei. Însă pe ele se vede clar cum învăţătoarea îşi pălmuieşte elevii. Şi chiar loveşte un copil cu capul de masă. Colegii de 10 ani filmează, şocaţi. 

Învăţătoarea Maria Cosma e cadru didactic de aproape 30 de ani. Şcoala a evoluat, nu şi metodele de predare, potrivit părinţilor, care spun că nu e prima dată când dascălul îşi pedepseşte elevii cu palme şi vorbe grele. Lecţiile dure i-ar fi lăsat pe cei mici cu traume. 

Dovada e înregistrată, dar imaginile nu par să şocheze pe nimeni. Nici pe colegii dascălului acuzat de agresiune...

Pe acelaşi subiect

Părinţii copilului lovit se gândesc acum să-şi transfere băiatul la o altă şcoală. Între timp, conducerea va ancheta cazul într-o comisie de disciplină. 

Deşi vorbeşte despre tolernaţă zero, directorea şcolii nu discută despre sancţiuni.

O lege care, din păcate, le permite dascălilor să se întoarcă la ore. Orice ar face. O dovedeşte şi realitatea. În urmă cu două luni, o educatoare din Braşov, înregistrată în timp ce le vorbea urât copiilor, a trecut fără probleme de comisiile de disciplină şi de anchetă şi s-a întors la ore. Cu o sancţiune de 10% din salariu. 

Testele psihologice ar trebui să îi împiedice pe dascălii cu probleme de comportament să ajungă la catedră. Însă ele se fac doar la cerere. Şi doar atunci când există reclamaţii. Chiar şi aşa, sunt tot o formalitate. 

Pe lângă ancheta de la şcoală şi cea de la Inspectorat, încă una a fost deschisă de poliţişti. E, deocamdată, doar la stadiul de cercetare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » IMAGINI INCREDIBILE! O învățătoare din Iași, filmată în timp ce își lovește elevii cu brutalitate