Antena Meniu Search
x

O localitate din Vrancea stă pe o comoară!

O localitate din Vrancea, cu mai puţin de 4 mii de locuitori stă pe o comoară. Mai exact, pe 20 de izvoare cu ape minerale, care ar putea ameliora reumatismul dar ar şi ajuta în cazul unor afecţiuni oftalmologice sau dermatologice. Dar "comoara din adâncuri" ar da de lucru şi tinerilor care acum lucrează printre străini dacă ar fi valorificată cum trebuie.

Vezi și

O localitate din Vrancea, cu mai puţin de patru mii de locuitori stă pe o comoară. Mai exact, pe 20 de izvoare cu ape minerale, care ar putea ameliora reumatismul dar ar şi ajuta în cazul unor afecţiuni oftalmologice sau dermatologice. Dar "comoara din adâncuri" ar da de lucru şi tinerilor care acum lucrează printre străini dacă ar fi valorificată cum trebuie. 

Tanti Anica, din Vizantea Livezi şi soţul ei sunt ultimii băieşi din sat. Bolnavii de reumatism, au învăţat să-i doftoricească încă din 1966, de la socrii. Şi acum, în gospodaria familiei Şandru fiecare ştie ce are de făcut. În timp ce soţul aduce apa din pădure, de la izvorul aflat la mai bine de 3 km de sat, tanti Anica încinge şi pregăteşte băile. Cei care le trec pragul sunt în mare parte consăteni, care nu au bani să meargă în staţiuni cu renume din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » O localitate din Vrancea stă pe o comoară!