Antena Meniu Search
x

O lună de la tragedia din #Colectiv. 60 de tineri au murit

A trecut o lună de la cea mai neagră vineri pe care am trăit-o noi, românii. Seara în care în clubul Colectiv, muzica a fost înlocuită de ţipete de disperare, iar bucuria, de moarte.

Vezi și

A trecut o lună de la cea mai neagră vineri pe care am trăit-o noi, românii. Seara în care în clubul Colectiv, muzica a fost înlocuită de ţipete de disperare, iar bucuria, de moarte.

60 de tineri au murit. Printre ei şi aproape toţi membrii trupei Goodbye to Gravity, cea care îşi încântau fanii în minutele dinaintea coşmarului. Andrei Găluţ, solistul şi singurul supravieţuitor al trupei, încă se luptă să trăiască pe un pat de spital din străinătate. 66 de tineri luptă şi ei. La o lună de la tragedie, ancheta în acest caz este încă în desfăşurare.

30 octombrie 2015. La Colectiv, o noapte de distracţie s-a transformat în cel mai negru coşmar.

Când s-a dezlănțuit iadul, 27 de tineri nu au avut nicio șansă. Printre ei, cei doi chitarioti ai forma?ței Goodbye to Gravity, Vlad Țelea și Mihai Alexandru. Alaturi de Mihai a murit oi iubita lui, Catalina, cea care îi era mereu alaturi.

În infernul Colectiv, au fost mulţi eroi. Adi Rugina, artist cunoscut pâna în noaptea fatidica pentru iubirea lui pentru muzica, s-a transformat în înger pentru cei carora le-a salvat viața.

Imediat după tragedie, procurorii au deschis o anchetă penală în acest caz. Pe 2 noiembrie s-au făcut primele reţineri: cei trei patroni ai Cubului. A doua zi Costin Mincu, Cătălin Paul Gancea şi George Alin Anastasescu au fost arestaţi pentru ucidere din culpă.

După aproape o lună de arest, Judecătoria Sectorului 4 a decis joi ca cei trei să fie cercetaţi în arest la domiciliu. Decizia nu e definitivă însă.

Pe 6 noiembrie au urmat alte reţineri, după ce s-a descoperit că cei de la firma care s-a ocupat de artificiile de la finalul concertului nu şi-au făcut treaba şi au şi distrus probe. Un pirotehnist, patroana şi directorul firmei au fost şi arestaţi preventiv câteva zile, după care au fost plasaţi în arest la domiciliu.

În referatul anchetatorilor scrie negru pe alb. Artificiile de la care a pornit iadul trebuiau aprinse doar afară. Dar nimeni n-a tradus instrucţiunile din limba bulgară. Tot pe 6 noiembrie o parte din ancheta de la Parchetul General a fost preluată de DNA. În aceeaşi zi primarul sectorului 4 şi-a dat demisia. Cristian popescu Piedone a fost luat cu mandat şi dus la DNA unde a şi fost reţinut împreună cu două angajate, pentru abuz în serviciu. Cei trei au fost apoi arestaţi pentru că au permis clubului să funcţioneze cu toate că nu avea aviz de la pompieri.

Dupa câteva zile, în contestație, cei trei au fost puși în libertate. Tot procurorii DNA i-au reținut pe 9 noiembrie  pe cei doi pompieri care au fost în inspecție la Colectiv. Săptămâna trecută, în urma unei anchete jurnalistice cei din conducerea ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi din funcţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O lună de la tragedia din #Colectiv. 60 de tineri au murit